banner

2013 LYS sınav yerleri ne zaman açıklanır?




Üniversite adayları LYS'ye giriş belgeleri bu hafta ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak. 

15-16 ve 22-23 Haziran tarihlerinde yapılacak 851 bin 131 adayın başvuru yaptığı Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek adaylar sınav yerlerini ÖSYM ile aynı anda www.egitimtercihi.com’dan öğrenebilecek.

2013 LYS’ye toplam 851 bin 131 aday başvuru yaptı. Başvuru yapan adaylardan 4 bin 717'si para yatırdığı halde başvurusunu tamamlamadı.

Bu yıl üniversiteye giriş sınavının ilk basamağı YGS’ ye giren 742 bin 669 lise son sınıf öğrencisinden 160 sorudan 16 net çıkarıp, YGS'de 140 baraj puanını aşamayanların sayısı 653 bin 454. Bu son sınıflardan 180 puan barajı için gereken 32 neti çıkaramayanların sayısı da 258 binden fazla. Sınava giren tüm adaylardan sıfır alanların sayısı da 67 bin.

LYS-1 Matematik / Geometri

(Matematik 50 Soru 75 Dk / Geometri 30 Soru 60 Dk)

LYS-2 Fizik / Kimya / Biyoloji

(Fizik 30Soru 45 Dk / Kimya30 Soru 45 Dk / Biyoloji30 Soru 45 Dk)

LYS-3 Edebiyat / Coğrafya-1

( Edebiyat 56 Soru 85 Dk / Coğrafya-1 24 Soru 35 Dk)

LYS-4 Tarih / Coğrafya-2 / Felsefe Grubu (Psikoloji-Sosyoloji-Mantık-Din K.)

 (Tarih 44 Soru 65 Dk / Coğrafya-2 14 Soru 25 Dk / Felsefe Grubu 32 Soru (Psikoloji-Sosyoloji-Mantık-Din K. 8'er soru) 45 Dk

LYS-5 Yabancı Dil (İngilizce, Almanca ve Fransızca) sınavlarından oluşuyor.(80 Soru 120 Dk)

2013 LYS’ye girerken yanınızda bulundurulması gerekenler

ÖSYM'nin ''https://ais.osym.gov.tr'' adresiyle ulaşılan sitesinden alınacak giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunacak. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim veya işaretin bulunmaması uyarısı da daha önceki sınavlar için geçerli. Sınava giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak.

Adayların sınava girebilmeleri için yayınlanacak olan 2013 LYS Sınava Giriş Belgesi'nden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacak. Adayların nüfus cüzdanında soğuk damga olması, güncel bir fotoğrafının ve TC kimlik numarasının bulunması, pasaportun süresinin de geçerli olması gerekiyor.

Bu belgeleri eksiksiz yanında bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak, alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak. Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soğuk damga, fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor.

2013 LYS’nin ilk oturumu 15 Haziran Cumartesi günü yapılacak

ÖZGÜL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ: ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ

EĞİTİMİN AMACI:

Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG) konusunda özet bir kuramsal bilginin kazandırılması, ÖÖG’nin ölçülmesinde ve değerlendirilmesinde kullanılan ölçme araçlarını uygulama, puanlama ve yorumlama becerisinin kazandırılması.

EĞİTİMİN TANITIMI:

Özgül Öğrenme Güçlüğü Bataryası Genişletilmiş Formu. (ÖÖGB-G). İçeriği: ÖÖG-B alt testleri:

Matematik Testi,

Okuma Testi,

İşittiğini Yazma Testi,

Gördüğünü Yazma Testi,

Saat Çizimi Testi,

Head Sağ-Sol Ayırt Etme Testi,

Harris Lateralleşme Testi,

Öncelik-Sonralık İlişkilerinin Sorgulanması Testi,

Sıralama Testi

Gessell Gelişim Figürleri Testi

Kursiyerlere verilecek malzemeler:

ÖÖGB malzemeleri, kayıt formları, uygulama yönergeleri, örnek raporlar, eğitim sunumları.

Katılım için Gerekli Ön Koşullar:

Psikoloji Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve benzeri birimlerden mezun olmak

BİLNOT Bataryası testlerinde sertifika sahibi olma veya WISC-R üzerinde bilgisi olmak

EĞİTİMCİ:

Koordinatör: Prof. Dr. Sirel Karakaş

Eğitimci: Yrd. Doç. Dr. Emel Erdoğan Bakar

EĞİTİM SONUNDA VERİLECEK BELGE:

Katılımcıların eğitimin gerektirdiği süpervizyonu tamamlaması durumunda Psikofizyoloji ve Nöropsikoloji Derneği (PND) başkanı tarafından imzalı sertifika verilecektir.

EĞİTİM ÜCRETİ:

600 TL+KDV (KDV Dahil 708 TL)

Başvuru için tıklayınız.

Eğitim Tarihlerini, Şartlarını, Ödeme Seçeneklerini görebileceğiniz psikoloji eğitimleri, psikoloji ajandası sayfasına gitmek için tıklayınız.

Başarılar dileriz.

Kim Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.