banner

Yaşa Devam Okulu hayata geçiyor




Şahenk İnisiyatifi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Yaşa Devam platformu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi tarafından Harvard Üniversitesi desteği ile hazırlanan İkinci Bahar Akademi kapsamında açılan ve dört modülden oluşan Yaşa Devam Okulu’nu 13 Kasım’da hayata geçiriyor.

yasli egitimŞahenk İnisiyatifi çatısı altında çalışmalarını sürdüren, Türkiye’de iyi yaşlanma konusunda harekete geçen ilk sosyal platform olan Yaşa Devam Platformu, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile işbirliği kapsamında Yaşa Devam Okulu’nu hayata geçiriyor. 

Toplam 4 modülden oluşan ve 8 ay sürecek olan Yaşa Devam Okulu’nda Boğaziçi Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden akademik kadronun yanı sıra Özgür Bolat gibi alanında önemli  isimler eğitim verecek. 13 Kasım itibarıyla her hafta Cuma günü Boğaziçi Üniverstesi’nde gerçekleşecek eğitimler 24 saatlik 4 modül şeklinde sürecek. 40 yaş üstü herkesin katılımına açık olan eğitimlere www.yasadevam.com üzerinden başvuru yapılabilecek. Yaşa Devam Platformu 40 yaş üzeri katılımcılara burs sağlayacak. Burs başvuruları Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresi üzerinden yapılabiliyor.

Eğitim 4 modülden oluşuyor

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşecan Boduroğlu koordinatörlüğünde yürütülen İyi Yaşlanma Psikolojisi Modülü’nde bilişsel yaşlanma, sosyal politikalar, Türk ailesinde büyüklerimiz, yaşlılıktaki günlük problemlerin çözümleri gibi konular işlenirken; ikinci modül Aktif Yaşam, Prof. Dr. Oya Başak koordinatörlüğünde yürütülecek. İyi yaşlanan rol modellerinin liderliğinde öğrenciler projeler üretecekler. Mart ayında başlayacak olan üçüncü modül Sağlıklı Yaşam’da beden sağlığı, spor, beslenme, uyku, enerji gibi konular bütünsel bir bakış açısı ile ele alınacak. Son modül Bilim Teknoloji ve İnovasyon’da ise sosyal medya ve teknoloji kullanımı, iyi yaşlanmak için inovasyon ve hücrenin yaşlanması konuları üzerine odaklanılacak.

Yaşa Devam Okulu, Mayıs ayı içinde düzenleyeceği İkinci Bahar Şenliği ile okul öğrencilerine keyifli bir gün armağan edecek.

Başvuru ve bilgi için: www.ikincibahar.boun.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.