banner

Fırat Üniversitesi’nden Vanlı depremzedelere yardım eli




Geçtiğimiz yıl 24 Ekim’de Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye bir yardım eli de Fırat Üniversitesi tarafından uzatıldı.

Fırat Üniversitesi’nden Vanlı depremzedelere yardımBu kapsamda; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde Fırat Üniversitesi tarafından iki adet prefabrik ev kuruldu. Deprem nedeniyle zor şartlar altında eğitim-öğretime devam etmeye çalışan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi için yaptırılan prefabrik evler, Fırat Üniversitesi adına Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Çevik tarafından Üniversite yetkililerine geçtiğimiz günlerde teslim edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kardeşlik mesajları vererek prefabrik evlerin yapılmasında emeği geçen Fırat Üniversitesi yönetimi ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

Prefabrik evlerin teslimi ile ilgili bir açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Feyzi Bingöl, “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Van’da büyük bir felaket yaşandı. Ne yazık ki pek çok vatandaşımız bundan zarar gördü. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi de bu felaketten derinden etkilendi. Bu nedenle biz de Van’daki kardeşlerimize küçük bir yardım olarak iki adet prefabrik ev yaptırdık. Bu prefabrik evlerden bir tanesi Üniversitemiz tarafından, diğeri ise Üniversitemizde görev yapan öğretim üyelerinin yardımlaşmasıyla yaptırıldı. Evler küçük ama gerek kalorifer tesisatı gerekse de mutfak ve banyosuyla tam donanımlı şekilde inşa edildi. Şu anda o evlerde, depremde evleri zarar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi mensupları aileleriyle oturuyorlar. Emeği ve yardımı olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milletimizin bir daha böyle felaketler görmemesini temenni ediyorum” dedi. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.