banner

Üniversiteliler, yeni yılı depremzedelerle kutladı




Bazı üniversitelerden yaklaşık 50 öğrenci, Van'a gelerek, konteyner kentte kalan depremzedelerle yeni yıla girdi

Çeşitli üniversitelerden yaklaşık 50 öğrenci, Van'a gelerek, konteyner kentte kalan depremzedelerle yeni yılı kutladı.

Anadolu Konteyner Kent'te kalan vatandaşları ziyaret eden öğrenciler, burada ateş yakıp, havaya dilek feneri bıraktı. Yaktıkları ateşin etrafında ısınan ve ailelerle sohbet eden öğrenciler, şarkılar eşliğinde halay çekti. Üniversiteliler, konteyner kentte kalan öğrencilerle resim yapıp, oyun oynadı.

Fikir Kulüpleri Federasyonu Merkez Yürütme Kurulu üyesi Haydar Şahin, yaptığı açıklamada, "Yeni yıla girerken gençlik olarak nerede olmamız gerektiğini düşündük. Bunun vicdanen de tartıştık. Bu arada, ülkemizde soğuk günlerin yaşandığının farkındayız. Bunları düşünürken Van'da bulunan depremzedelerin de mağdur durumda olduklarını biliyorduk ve onlar için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Bu sorumuzun cevabını da bugün burada olarak verdik sanırım. Buraya gelişimizin en büyük amacı, gençliğin duyarlılığını bir kez daha göstermektir" diye konuştu.

Van'a geleceklerini ve yeni yılı depremzedelerle birlikte geçireceklerini duyurduklarında, kendilerine yüzlerce insanın ulaşarak yardım etmek istediğini ilettiğini aktaran Şahin, üyelerinin burada çocuklarla resim yapıp, oyun oynadığını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.