banner

Sosyal medyaya sansüre böyle tepki gösterdiler




Sosyal medyaya ve sosyal medyanın en popüler araçlarından olan Twitter’a sansür iddiaları sosyal medyanın da gündemindeydi. Kullanıcılar, Twitter üzerinden #dirensosyalmedya ve #direntwitter hashtaglarıyla sansürü protesto etti.

Eğitimtercihi-Sosyal medyada örgütlenerek başlayan ve polisin orantısız müdahalesi sonrası Türkiye’nin dört bir yanına yayılan Gezi Parkı protestoları, tüm gözleri sosyal medya üzerine çevirdi.

Gezi Parkı protestolarında asılsız haber, fotoğraf ve şiddete teşvik gibi konularla gündeme gelen Twitter’la ilgili yeni bir düzenleme yapılacağı haberleri sosyal medyaya sansür mü geliyor sorusunu akla getirdi. Hükümetten yapılan açıklamalar bu yönde olmasa da sosyal medya ve Twitter’la ilgili ilerleyen dönemlerde yeni düzenlemelerin yapılacağı olası görünüyor. Sansür ve yasak Twitter’ın da gündemindeydi. Twitter kullanıcıları #dirensosyalmedya, #direntwitter hashtaglarıyla sansüre ve yasaklara karşı eleştiri ve tepkilerini dile getirdi.

İşte bugün Twitter’da paylaşılan tweetler;

Gizem Çapulyan ‏@gizemaciyan 2 sa

Şimdi mavi kuşu kafese mi sokacaklar ... #direntwitter #dirensosyalmedya #bunudagördük

TeomanİÇTEN ‏@teomanictenn 4 sa

Duzenleme ile kasit ne? Harf sayisina birde bakan beymi kisit koyacak. @taksimdayanisma  #dirensosyalmedya

ezgi capulcukizi ‏@ezgikaynarca 5 sa

Alkole de kisitlama degil duzenleme demislerdi. Simdi sosyal medya icin de ayni seyi diyorlar #dirensosyalmedya #direntwitter

Burcu Bacioglu ‏@burcubcgl 

"@eyupcansaglik: Melih Gökçek de Zaytung haberini gerçek sandı!  http://www.radikal.com.tr/turkiye/melih_gokcek_zaytung_haberini_gercek_sandi-1137951 … @radikal aracılığıyla" #dirensosyalmedya

Filiz Balcı Ulusoy ‏@RumeliBalkan 

bütün bakanların elinde cepler, sosyal medyaya bakıyorlar:-):-):-):-) #dirensosyalmedya

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.