banner

Phablet, tablet ve bilgisayar satışlarını ikiye katladı




Japonya hariç Asya kıtasında "phablet" satışları, tablet ve dizüstü bilgisayar satışlarını ikiye katladı.

phabletAA muhabirinin IDC araştırma şirketinin raporundan derlediği bilgilere göre, akıllı telefondan daha büyük ama bir tabletten küçük olan melez cihazlara ad olarak verilen ve phone ve tablet kelimelerinin birleşmesiyle oluşan phabletler, hem telefon hem de tablet bilgisayar özelliklerini bir arada barındırmaları dolayısıyla tercih ediliyor.

Bilişim dünyasında 12,7 cm (5 inch) - 17,7 cm (7 inch) arası mobil cihazlar olarak adlandırılan phabletten, bu yılın 2. çeyreğinde 25 milyon adetten fazla satılarak, tablet ve dizüstü bilgisayar satışlarını ikiye katıldı. Üreticiler, 25,2 milyon phablete karşı, 12,6 milyon tablet ve 12,7 milyon adet de dizüstü bilgisayar satabildi. Phablet satışları, bu yılın ilk çeyreğine göre yüzde 100, geçen yılın 2. çeyreğine göre de yüzde 620 arttı.

IDC'nin raporunda, ilk olarak Güney Kore, Hong Kong ve Singapur'da ilgi gören phabletlerin, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlardan da talep aldığı vurgulandı.

Asya/Pasific bölgesi, akllı telefon endüstrisinin "savaş alanı" olarak nitelenirken, hem telefon görüşmeleri yapabilmeleri hem de daha rahat internet gezintisi ve multimedya imkanı dolayısıyla phabletlerin önemli bir savaş argümanı olacağı ifade ediliyor.

Güney Koreli Samsung'un 2011 yılı sonunda Galaxy Note ile başarılı bir satış grafiği yakaladığı ve phablet sektöründe yüzde 90 pazar payına ulaştığı belirtilen raporda, büyük firmaların yanı sıra diğer yerel üreticilerin de Samsung'un ortalama 550 dolarlık cihazlarına karşın 220 dolarlık aletlerle pazarda söz sahibi olmaya başladığı belirtiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.