banner

Öğrenciler kalemli tabletle eğitim görüyor




Samsung ve FMV Işık Okulları arasında imzalan işbirliği sonucunda tablet destekli eğitim için ilk pilot derslik FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü’nde kuruldu. Öğrenci ve öğretmenlere bu kapsamda kalemli tablet dağıtıldı.

Samsung Electronics ve FMV Işık Okulları arasında yapılan iş birliği sonucunda ilk pilot derslik FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü’nde kuruldu. Dünya genelinde şu anda 27 ülkede yürütülen uygulamada FMV Işık Okulları 6. Okul olarak Türkiye’yi temsil ediyor. Tablet destekli eğitime geçerken bünyesinde özel bir Eğitim Teknolojileri Birimi kuran ve öğrenci, öğretmen ve personeline 1.100 adet tablet dağıtan FMV Işık Okulları, aynı zamanda Samsung’un geliştirdiği yeni sınıf yönetim yazılımı “Samsung School” un Türkiye’deki ilk uygulayıcısı oldu. Pilot uygulama için seçilen FMV Işık Okulları’nda kurulan “Samsung School” interaktif bir ders ortamı sağlarken, öğrencilerin ders konularına ilgilerini yoğunlaştırarak derslerin verimliliğini arttırmayı ve öğretmenlerin de ders takibini kolaylaştırmayı hedefliyor.

27 ülke arasındaki ilk Türk pilot okul

Samsung Electronics’in “Samsung School” yazılımını geliştirmek amacı ile dünya genelinde 27 ülkede seçtiği okullar arasında olan FMV Işık Okulları dünya genelinde uygulamanın yürütüldüğü 6. okul olarak, tabletli eğitime geçerken bünyesinde bir Eğitim Teknolojileri Birimi de kurdu. FMV Işık Okulları, Samsung Electronics’in Türkiye’deki ilk partner okulu olarak altyapı ve planlama aşamasını tamamlayıp demo sınıflarıyla testlerine başlayarak, uygulamaya ilişkin birçok okula da danışmanlık yapıyor.

“Samsung Okul” projeleri, gelişmiş S Pen teknolojisine sahip olan Samsung’un Android işletim sistemli GALAXY Note 10.1 tableti ile birlikte yürütülüyor. S Pen sayesinde tablet bilgisayarın 10.1 inç ekranına bir kalem ve kağıdın işlevselliğinde ve hassasiyetinde yazı yazılabiliyor.

Öğretmenler ve öğrenciler tüm içerikleri anında paylaşabilecek

Öğretmenler, akıllı tahta için hazırladığı ve kullandığı tüm içerikleri, sunum, ses, video, e-kitap vb. tüm materyalleri öğrencilerinin tabletleriyle anında paylaşabilecekler.

Öğrenciler, öğretmenlerinin kendileriyle paylaştığı ya da internet üzerinden alabilecekleri içerikler ile çalışabilecek, sunumlar ve e-kitaplar üzerinde notlar alabilecek ve tüm içeriklerine tabletleri sayesinde istedikleri yerden erişebilecekler.

Öğretmenler, ders içerisinde anlık olarak soru sorabilecek ya da sınavlar düzenleyerek yanıtları belirlediği sürenin sonunda anında alabilecekler.

Öğretmenler, mesaj ve ödev yollayıp öğrencilerin tabletlerini ders içerisinde yönetebilecek, yoklamayı dijital olarak alabilecek ve tüm ders materyallerine anlık olarak tabletlerinden ulaşabilecekler.

Öğretmenler, dersi anlatırken sınıf içerisinde kablosuz görüntü aktarım teknolojisi sayesinde, tabletlerini akıllı tahta gibi kullanarak sınıf içerisinde belli bir yere bağlı kalmaksızın ders anlatabilecekler.

Öğrenci ve öğretmenler okul kütüphanesindeki dijital ortama geçirilmiş kitapları tabletlerinden okuyabilecekler.

Öğrenciler okula geldiklerinde onları ‘okul ekranı’ karşılayacak. Okulda kullanabileceği uygulamalar dışında, kademeli güvenlik sistemi okul içerisinde öğrencilerin istediği her siteye erişmesini engelleyecek.

Herkes demo sınıflardan yararlanabilecek

Herkesin tabletli eğitim olanaklarından yararlanabilmesi için kampüslerinde, içerisinde öğrenci ve öğretmen tabletleriyle etkileşimli akıllı tahta bulunan demo sınıflar oluşturan FMV Işık Okulları, tüm öğretmenlerine önceden randevu alarak sınıflarıyla birlikte bu teknolojik ortamda ders yapabilme imkanı da sunuyor.

Öğretmenlere tabletli eğitimin sunduğu olanaklar ve yeniliklere ilişkin her hafta düzenli eğitim verileceği FMV Işık Okulları’nda, Eğitim Teknoloji Birimi’nin okul öğrencilerinden oluşturacağı S -Tech ekipler ise diğer öğrencilere destek veriyor olacaklar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.