banner

Redhack: Nazikçe ‘Yapmayın’ desinler




Tübitak, Redhack ‘e karşı uzman yetiştirecek

TÜBİTAK, adını Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı'nın sitelerini çökerterek duyuran RedHack'e karşı, siber güvenlik alanında uzman bir ekip yetiştirmek için kolları sıvadı.

Tübitak, Redhack ‘e karşı uzman yetiştirecekRedHack’in gerçekleştirdiği eylemlerle açığa çıkan güvenlik zafiyetini gidermeyi amaçlayan TÜBİTAK , 2 - 8 Temmuz tarihleri arasında Gebze’de ‘Siber Güvenlik Kampı’ kuracak. Bir hafta sürecek kampta 50 katılımcıya, bilişim sistemleri güvenliği konusunda teknik eğitimler verilecek. RedHack, “İsterlerse kampa biz de katılabiliriz. Teknik olarak onlardan çok ilerideyiz, nazikçe gelip ‘Yapmayın’ demeleri daha faydalı olur” diyor. RedHack’in Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’nın sitelerini çökertmesinin ardından 27 Nisan’da tüm kamu kurumlarına mail atarak bir dizi önlemler almalarını isteyen TÜBİTAK , siber güvenlik alanında bir adım daha atıyor.

50 uzman yetiştirilecek

Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan 2012 yılı Yatırım Programı kapsamında, TÜBİTAK ile Bilgi Güvenliği Akademisi, 2-8 Temmuz tarihleri arasında Gebze’de bulunan Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’nde Siber Güvenlik Kampı kuracak. TÜBİTAK , başvuru yapan lisans ve lisans üstü öğrencileri arasında gerçekleştirdiği test ve anketlerle kampa götüreceği 50 katılımcıyı belirledi. Kamp esnasında katılımcılara, bir sistemi ele geçirme, saldırıya uğrayan sistemi savunma, sistemin kim, ne zaman ve hangi yöntemlerle ele geçirildiğini öğrenme gibi uygulamalar anlatılacak. Eğitimler, yarışma şeklinde gerçekleştirilecek tatbikatlarla pratiğe dökülecek. TÜBİTAK , kamp boyunca verdiği eğitimlerle teknik bilgi seviyelerini arttırdığı katılımcılardan, siber güvenlik alanında çalışmalarını isteyecek. Bir hafta sürecek kampla birlikte Türkiye ’de siber güvenlik uzmanlığı alanındaki eksikliğin giderilmesi amaçlanıyor.

Nazikçe ‘Yapmayın’ desinler

TÜBİTAK ’ın 27 Nisan’da tüm kamu kurumlarına dikkatli olmaları yönünde attığı mail için, “Fişi çekip beklesinler” yanıtını veren RedHack, Siber Güvenlik Kampı’nda yetişecek uzmanların kendilerini engelleyemeyeceğini düşünüyor. Kendilerini yakalamak için altı aydır pek çok kurumun peşlerinde olduğunu söyleyen RedHack, “Kullandığımız teknolojiler, onlarınkinden iyi olduğu için bizi yakalayamıyorlar. Eğitilecek uzmanlar da bizi engelleyemez, çünkü onlara eğitim verenlerden çok ilerideyiz. İsterlerse kampa biz de katılabiliriz. Böylelikle gücümüzü görmüş olurlar. Nazikçe ‘Yapmayın kardeşim’ demeleri daha etkili bir yöntem olur” diyor.

Radikal , RedHack grubunun Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün şifrerisini kırmasını 6 Mart’ta manşetten duyurmuştu. Birçok kamu kurumunu hack’leyen RedHack (Kızıl Hackerlar) grubuna karşı TÜBİTAK ’tan yeni bir ‘siber atak’ geldi. Temmuz ayında 50 kişi hacker’lara karşı kampa alınıp, teknik eğitimden geçirilecek.

(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.