banner

Kitaplar artık öğretmenlerin cebinde




Zambak Yayın Grubu, tabletli eğitim sistemine yeni geliştirdikleri Teknoloji Destekli Eğitim Seti ile katkıda bulunuyor. Öğretmenler için hazırlanan flash diskte, konu anlatım videoları, laboratuar da yapılan deneyler, animasyonlar, testler var. Dersleri keyifli hale getirecek flash disk’i İstanbul Kitap Fuarında öğretmen ve öğrencilerin kullanımına sunuluyor.

Zambak, Coşku ve Değer Yayınları; ilkokula adım atan bir öğrencinin liseden mezun oluncaya kadar ihtiyaç duyacağı bütün dersleri 8 GB'lik bir flash diskte topladı. Akıllı tahta sistemine de uyumlu olan flash diskler her türlü sınıfta ve ortamda rahatlıkla kullanılabiliyor. Kitabın sayfasını ekranda istediği kadar büyütüp, küçültebilecek. Üzerine yazı yazabilecek, istediği kısmı perdeleyip kapatabilecek. Herhangi bir internet bağlantısına gerek kalmadan Windows uyumlu masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda rahatlıkla kullanılabilecek. Kullanımı kolay ve pratik olan bu flash disk sayesinde herhangi bir sınıf veya branş öğretmeni, sınıfı ya da branşıyla ilgili tüm içeriği cebinde taşıyabilecek. Böylece öğretmenler artık tahtaya soru yazmak, şekil veya resim çizmek zorunda kalmıyor.

Öğretmen sınıf ortamında zamanı çok daha verimli ve etkin bir şekilde kullanabiliyor. Kitapların dışında ayrıca interaktif etkinlikler, testler, sorular ve cevaplar da flash disk içerisinde olacak. Akıllı tahtaya uyumlu halde hazırlanan flash diskler, yayınlarla birlikte öğretmenlere hediye ediliyor. Dileyen öğretmen, elindeki kitabın tamamını dijital olarak tahtaya yansıtabilecek; tahtaya soru yazmadan, şekil ve resim çizmeden konuları rahatlıkla anlatabilecek.

Bu iş için herhangi bir internet bağlantısına da gerek yok. Türkiye'de dijital eğitimde ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü ve Türkiye Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Bayram Murat, “Toplam 8 GB'lık flash diskte kitapların içeriği yaklaşık 2-4 GB arasında değişiyor. Geri kalan 4-6 GB'lık boş kısmını öğretmen kendi isteği doğrultusunda kullanabilecek. 4+4+4 sistemine uygun olarak güncellenen ve sınıf sınıf, branş branş tasnif edilen flash disk, kitap taşıma mecburiyetini de ortadan kaldırıyor. Öğretmenler dersleri cebinde taşıyabilecek” diye konuştu. 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarına Zambak Yayın Grubu’na bağlı Zambak Yayınları, Coşku Yayınları ve Değer Yayınları da katılacak.  Zambak Yayınları 6 Hol 206 stand Coşku ve Değer Yayınları 5 Hol 301 Zambak Okul Öncesi 2 hol 505 nolu standa yer alacaktır. Fuar Boyunca Zambak Okul Öncesi standında çeşitli etkinlikler yapılacak.

 Flash diskin içerisinde neler var

- 1. sınıftan, 12. sınıfa kadar tüm sınıfları kapsar.

- Tüm dersleri içermektedir.

- 4+4+4 sistemine uygun olarak güncellenmiştir.

- Konuların daha iyi anlaşılması için videolar, animasyonlar, resim ve grafik ile zenginleştirilmiştir.

- İlkokulda; her bir sınıf için tüm dersler tek bir flash disk içinde verilmiştir.

- Ortaokul ve lisede ise; branş branş  tüm sınıfları kapsamaktadır. (Örneğin; Lise Matematik öğretmeni için lise 1. 2. 3 ve  4. sınıfların tüm içeriği bir arada yer alacaktır.)

- Flash diskler 8 GB olup,  ortalama 2 GB dersler için kullanılmış, kalan 6 GB öğretmenlerimizin istifadesine sunulmuştur.

Eğitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.