banner

Başbakan’dan ‘Gezi Parkı’ açıklaması




Başbakan Erdoğan'dan Gezi Parkı ve devam eden eylemlerle ilgili önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı ve devam eden eylemlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Ben, o samimi, çevreci dürüst olan kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin. Siz, oradan (Gezi Parkı) çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı'nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim. Çünkü oranın sahibi tüm İstanbul'dur. İstanbul halkıdır, oraya gelen turistlerdir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan belde belediyelerin AK Partili başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen toplantının Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, bir araya gelen tüm belediye başkanlarına yaptıkları ve yapacakları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Gezi Parkı odaklı olaylara değinen Erdoğan, Türkiye'deki bir kısım medya ve onlarla birlikte bazı uluslararası medya kuruluşlarının, ''Bir Türkiye manzarası olarak sunmak gibi aldatıcı, aynı zamanda ahlaksız bir girişimin içinde olduklarını'' vurgulayarak, ''Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle aylarca süren protesto gösterilerini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, ''Avrupa Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta 'eurozone' onlara para vermekten başka ne yaptı'' dedi.

Erdoğan, "Ben, o samimi, çevreci dürüst olan kardeşlerime diyorum ki, bizi daha fazla üzmeyin. Siz, oradan (Gezi Parkı) çekilin ve bizi o uç terör örgütleriyle iç içe olanlarla karşı karşıya bırakın. Biz o Gezi Parkı'nı temizleyelim ve bunu sahiplerine teslim edelim. Çünkü oranın sahibi tüm İstanbul'dur. İstanbul halkıdır, oraya gelen turistlerdir" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda dün görüştüğü heyete, Gezi Parkı'nın geleceği konusunda "plebisit yapalım" önerisi sunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Referandum sadece Anayasa değişikliklerinde uygulanabilir yasalarımıza göre ama plebisit o ildeki belediyenin yapabileceği bir uygulamadır. Bunlar Yüksek Seçim Kurulu ile olan bir iş değil. Öyle bir durum da yok. Yerel Yönetimler Yasası ile alakalı olarak 15'inci maddede belirlenmiş bir şey.

Gelen arkadaşların bir kısmı buna sevindi. Bir kısmı ise buna sıcak bakmadı fakat tabi ya buna 'evet' diyeceksin ya da uygulamamıza 'evet' diyeceksin."

"Bizim derdimiz partizanlık değildir"

Türkiye genelindeki 2 bin 950 belediyeden bin 637'sinde bu dönüşümü gerçekleştirdiklerini, bu değişimi gerçekleştirirken de muhalefet tarafından her zamanki gibi çok ağır eleştiri, hakaret, iddia ve iftiralara maruz kaldıklarını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Partizanlık yaptığımızı iddia etmekten tutun, Türkiye'yi bölmeye kadar her türlü yakışıksız ifadeyi bu süreç içerisinde kullandılar. Ancak kapatılacak belde belediyelerinin parti dağılımı bizim bu yasada ne kadar samimi olduğumuzu, ne kadar gerçekçi olduğumuzun ispatıdır. AK Partili belediyelerin sayısı nedir? Bin 637'nin içinde 928 tane AK Partili belediye var. Biz, meseleye partizanlık gözüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Partili olan belediyeleri böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değil, bizim derdimiz hizmetkarlık. Biz, üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz, partizanlık uğruna milletin bu emanetine asla ihanet içinde olmayız, olmadık ve olamayız. Bizim için her zaman esas olan milletimize ulaştırdığımız hizmettir, bu hizmetin kalitesidir, yaygınlığıdır. Bu en ideal, en güzel şekliyle nasıl verilebilir, biz buna bakıyoruz."

"AK Parti'den önce siyaset haritalar üzerinden yapılırdı"

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de AK Parti'den önce siyasetin hep kağıtlar, haritalar üzerinden yapıldığını ifade ederek, "Seçim sandıkları kapatıldığında iktidar partileri önlerine haritayı açtılar, nereden oy aldıklarını, ne kadar oy aldıklarını, ne kadar oy almadıklarını renkli kalemleriyle işaretlediler. Oy aldıkları köylere, beldelere, ilçe ve illere hizmet taşırken, oy almadıkları yerleri adeta cezalandırdılar. Biz, AK Parti olarak böyle bir siyaseti ve siyasetle hizmet anlayışını elimizin tersiyle ittik" diye konuştu.

"Bölgesel milliyetçilik de yapmayacağız"

"Bölgesel milliyetçilik de yapmayacağız" dediklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yatırımların on yıllarca batıya yapıldığını, Orta Anadolu, Doğu ve Karadeniz bölgelerine yatırımların yapılmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, "Biz ne dedik? Dedik ki; 'Batı'da ne varsa, Doğu'da da o olacak, Kuzey'de ne varsa, Güney'de de o olacak. 780 bin kilometrekarenin tamamında modern, kalkınmış bir Türkiye hedefliyoruz dedik', onun için bölgesel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bunu ne zaman söyledik? 2001'de söyledik. O günden bugüne, 13 yılı deviriyoruz, bu anlayışla geldik. Hizmette 11 yıla geldik. 76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, beraberdir, kardeştir. Bütün bölgeler vatandır, dolayısıyla hiçbir ayrım yapmayız, yapamayız" dedi.

"Muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir"

Türkiye'de muhalefetin, mezhebi bir kaşımanın gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son Hatay 53 şehidimizin maalesef incelenmesinde, oradaki çalışmaların içerisinde, bu işin ne yazık ki tahrikçilerinin ana muhafelet partisi mensupları olduğu artık çok açık, net ortaya çıkmaya başlamıştır. Şimdi bir numaralı, bu işin başını çeken kişi de yakalandı. Şimdi herşey dökülüyor artık. Biz sabırla şu anda süreci izliyoruz, takip ediyoruz. Ama bu işin içerisindeki aktörlerin özellikle Türkiye'den Suriye'ye gidip gelenlerin kimler olduğunu biliyorsunuz, bunları söylememe gerek yok. CHP milletvekillerinin oraya gitmek suretiyle, böyle bir ortam içerisinde herhalde oradan kalkıp da bize neler taşıdıkları ve bunların hangi milletvekilleri oldukları, hepsi ortada. Bunları getirip götürenlerin kim olduğu ortada. Bunların hepsi gazetelerde, bütün bu görüşmeler esnasında yayınladı."

Seçilme yaşının 18'e indirilmesi çalışması

Seçilme yaşının 18'e indirilmesi için çalışma yaptırdığını, muhalefetin, "Çoluk çocuğa mı bırakacağız, Parlamento'yu'' dediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu cesareti gösteren iktidar, bizim iktidarımız. Gençliğine demokrasi mücadelesi içinde Parlamento'nun yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımız. Nerede CHP, nerede MHP? Hadi görelim onlar da çıksınlar meydana. 'Biz böyle bir düzenlemenin içinde varız' desinler."

"Türkiye'de sokakta hesap görme dönemi kapanmıştır"

Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de sokakta hesap görme dönemi tamamen kapanmıştır. Milletin iradesini sokakta gasp etme dönemi kapanmıştır. Milleti sindirme, milleti korkutma, ürkütme dönemi tamamen kapanmıştır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.