banner

Sosyal medyada ÖRAV’a destek kampanyası




Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmen Akademisi Vakfı’na (ÖRAV) yönelik tutumuna eğitimcilerden tepki geldi. Eğitimciler, sosyal medya üzerinden #ÖRAVadokunma hashtag’ı ile ÖRAV’ı yalnız bırakmadı.

Geçtiğimiz günlerde Akit Gazetesi’nde çıkan Garanti Bankası ve Öğretmen Akademisi Vakfı’na yönelik haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5 yıldır ÖRAV’la yürüttüğü Türkiye’nin dört bir tarafında devam eden öğretmen eğitimine yönelik iş birliği protokolünün iptal edilmesine tepkiler büyüyor.

Garanti Bankası’nın sponsorluğunda ve Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalan işbirliği protokolü çerçevesinde Türkiye’nin dört bir yanında öğretmen eğitimleri veren sivil toplum kuruluşu ÖRAV’a dün sosyal medya üzerinden binlerce destek tweeti geldi. Eğitimciler ve akademisyenler Twitter üzerinden #ÖRAVadokunma hashtagı ile bakanlığa tepkilerini dile getirdi ve ÖRAV'a sahip çıktı.

Twitter üzerinden #ÖRAVadokunma başlığıyla açılan hashtagla binlerce kişi ÖRAV'a yapılan haksızlığı ve AKİT Gazetesi'nin karalama kampanyasını kınadı. 

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergün Özen’in gezide direnişçilere yapılan uygulamaları protesto etmek amacıyla “Ben de çapulcuyum” demesinin ardından Akit Gazetesi’nde Öğretmen Akademisi Vakfı’nın MEB ile yaptığı çalışmalara yönelik haberlerin yapılması sonrasında da protokolün iptaline gidilmesi tepki çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.