banner

Gezi Parkı bir enstrümandır, düğmeye dışardan basılmıştır




Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili bugün yaptığı açıklamada "Gezi Parkı bu işin enstrümanıdır, düğmeye dışardan basılmıştır. Perdenin arkasından bahseden hiç kimse yok." dedi.

Başbakan Erdoğan yurt açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan, bu yıl 1 milyon 404 bin öğrencinin kredi ve burs imkanından yararlandığını belirterek, "Üniversite harcını biz kaldırdık" dedi.

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Söz konusu gençlerimiz olduğunda hiçbir engeli tanımayız. Cumhuriyet tarihinin gençlere en büyük yatırımını yapan hükümetiyiz. Rakamlarla, belgelerle ortada. Lafla değil, uygulamayla ortada. Gençlik Bakanlığımızın bütçesini 15 kat artırdık. Bu bakanlığı biz kurduk. Çünkü gençlik ancak müstakil bir bakanlıkla, kendileriyle direkt ilişki kuracak bir bakanlıkla yönetilebilir. Bugün Türkiye uluslararası sporlara ev sahipliği yapan ülkeler arasında yer alıyor. Akdeniz Oyunları'nı Yunanistan ekonomik kriz nedeniyle yapamıyor. Bize 800 trilyona mal olacak Akdeniz Oyunları için gerekli tesisleri 18 ayda yaptık, bitirdik ve hazır hale getirdik. Peki nasıl oldu bu? İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkarır. Üniversite sınavında tüm dallarda ilk yüze girenlere ayda 840 lire burs veriyoruz. Yine amatör spor dallarının herhangi birinde milli olan öğrencilerimiz ayda 840 lire burs alıyor. Bu yıl itibarıyla 1 milyon 404 bin öğrencimiz kredi ve burs imkanından yararlanıyor. Üniversite harcını biz kaldırdık. Bizden önceki iktidarlar niçin üniversite harcını kaldırmıyordu" dedi

Türkiye zincirlerini kırdığı sırada önce Reyhanlı olayları başladı ardından da Taksim olayları patlak verdi.

Beşşar Esad'ın durumu bellidir. Suriye'de mezhep çatışması başlamıştır. Biz Kılıçdaroğlu gibi bir adama rağmen ülkemizi böyle bir savaşın içine sokmuyoruz.

Bir ülkenin Başbakanı teorilerle konuşmaz elindeki belgelerle konuşur. Yapılması gerekenleri hiç tereddüt etmeden yapıyoruz, yapacağız.

Ülkemizde 4 yılda bir seçim yapılıyor. 5 yıldan 4 yıla indirdik. Bu bizim AK Parti olarak ne kadar karşı düşüncelere saygı duyduğumuzu gösterdi.

Gezi Parkı protestolarıyla ilgili kamuoyu araştırmaları yaparak gereken adımları atıyoruz. 

Taksim'de bu büyük açık hava tiyatrosu burada iyi niyetliler ve kötü niyetliler birarada Gösterilerinin ardında çok farklı bir dünya çok farklı bir tablo var.

"Gezi Parkı bu işin enstrümanıdır, düğmeye dışardan basılmıştır" 

Gezi Parkı bu işin enstrümanıdır, düğmeye dışardan basılmıştır. Perdenin arkasından bahseden hiç kimse yok. 

İki haftadan fazla bir süredir İstanbul'da Ankara'da İzmir'de sokaklara öfke pompalanırken, nefret pompalanırken cambaza bak diyerek olayları görmezden geliyorlar.

Biz ulusal medyaya karşı şerbetliyiz. Geçmişte de aynı şeyleri gördük. Aynı tavır içersindeki uluslararası medyaya da sesleniyorum. Onlar Türkiye'yi bilmiyor olabilirler, AK Parti'nin hangi kampanyalarla mücadele ederek buraya geldiğini bilmiyor olabilirler. Ama onlara da eyvallah demiyoruz.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.