banner

SP Lideri Kamalak: Kuran-ı Kerim seçmeli ders olmalı




Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "4+4+4 kabulümüzdür. Ama içine neyi koyacaksınız? Çerçeveyi iyi dolduralım. Kur-an'ı Kerim seçmeli ders olmalıdır" dedi.
mustafa_kamalakPartisinin İl Kongresi'ne katılmak üzere Tokat'a gelen SP'nin Lideri Kamalak, konvoy eşliğinde şehir tutu attı. Tokatlıları selamlayan Kamalak, partililerle birlikte kongrenin yapıldığı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'na geçti. Kongrede, milli görüşün yüce milletin var olduğu müddetçe varlığını sürdüreceğini ifade eden Kamalak, kurtuluş reçetesinin ise milli görüş reçetesi olduğunu belirterek, "Çünkü milli görüş, emin olun bu millet, Türkiye için bir kılavuzdur. Dünya için bir emniyet sigortasıdır" diye
konuştu.
SP Lideri Kamalak, Milli Görüşün 1974 yılında CHP ile koalisyon şeklinde hükümet ortağı olduğunu ve o zaman İmam Hatiplerin orta kısmını ve ikinci kısım için lise terklik belgesi verilerek üniversitelerin kapsının açıldığını belirterek, "İmam Hatiplerin orta kısmı açılmakla kalmadı. Tam 357 imam hatip okulu, 3 bin Kur'an kursu açıldı. 10 adet İslam enstitüsü kuruldu. Milyonlarca Müslüman evladının Kur'an-ı Kerim okuması sağlandı. Unutmayınız, sizin en hayırlısını Kur'an-ı kerimi öğrenen ve öğretendir. Bu
iktidar zamanında tam 10 yıl gelip geçti. Tek başlarına anayasayı değiştirtecek çoğunluğa sahip oldukları halde bir tane imam hatip okulu açabildiler mi? İşte milli görüş farkı bu" diye konuştu.
4+4+4 eğitim sistemini eleştiren Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: "Seçimlerde hatırlayacaksınız yıllardan beri haykırıyoruz. Zorunlu eğitim 4+4+3 biçiminde olmalı diyorduk. Şimdi her halde bizim peşimize takılmış gözükmemek için üçüncü 3'ü onu da 4 yaptılar. 4+4+4 kabulümüzdür. Ama içine neyi koyacaksınız? Çerçeveyi iyi dolduralım. Bir, Kur-an'ı Kerim seçmeli ders olmalıdır. İsteyen herkes çocuğuna Kur'an-ı Kerim öğretme imkanı tanımalıdır. İkinci olarak Bilimler tarihi ders olarak okutulmalıdır.
Şuanda insanlarımız aşağılık kompleksi içine itilmeye çalışılmaktadır. Halbuki batıya ışık tutan, onlara yol gösteren, bilimde çağ açan İslam Alimleridir. Fakat batı bunları kendine mal etmektedir. 3'ncü olarak ise Osmanlıca da seçmeli ders olmalıdır"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.