banner

LYS şampiyonu başarı sırrını anlattı




Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Mehmet Burak Kaya, "Hedefim tıp okumak ancak üniversite konusunda karar vermedim" dedi.

Tatil için gittikleri Gaziantep'den Annesi Nilüfer ve babası İbrahim Kaya ile LYS sonuçlarını öğrenir öğrenmez Adana'da eğitim gördüğü okula gelen Adana Final Okulları Anadolu Lisesi öğrensi Mehmet Burak Kaya, aldığı sonuçtan çok mutlu olduğunu söyledi.

Çok farklı bir duygu yaşadığını belirten Kaya, böyle bir başarıyı Allah'ın herkese nasip etmesi dileğinde bulundu. Kaya, bu sonuca ulaşmak için ailesi ve öğretmenleri ile kendisinin çok zor günler geçirdiğini kaydetti.

Kaya, çalışmasının karşılığını alabildiği için sevinçli olduğunu dile getirerek, "Biz belli fedakarlıklar yaptık. Annem, babam ve hocalarım da sağ olsunlar, bana çok destek oldular. Heyecanlıyım ve bu duyguyu tarif edemiyorum. Yaşamadan bilinemeyecek bir duygu" diye konuştu. 

Her öğrenci gibi kendisinin de sınava çok sağlam hazırlandığını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Bazı şeylerden fedakarlık yaptım. Örneğin fazla dışarıya çıkmadım, ama kendimi odaya da kapatmadım. Yeri geldi eğlendiğim de oldu. Sonuçta robot değiliz. Okul olduğunda günde ortalama 4, olmadığı zamanlarda da 10 saat çalıştım. Ben küçüklükten beri tıp istiyorum. Hedefim tıp okumak ancak üniversite konusunda karar vermedim. Başarının sırrının herşeyden önce fedakarlık olduğunu düşünüyorum."

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şevket Ertem de Adana Final Okulları'nın üçüncü öğretim yılında hem yaşam hem de sınav başarısı sloganı ile çıktığı yolda Türkiye birinciliğini kente kazandırmanın haklı grurunu yaşadıklarını söyledi.

Ertem, Mehmet Burak Kaya'nın aynı zamanda MF-1 türünde Türkiye 2'ncisi, MF-2 türünde Türkiye 3'üncüsü ve MF-3 türünde de Türkiye 5'incisi olduğunu bildirdi.

Kaya'nın başarısında emeği geçen başta annesi ve babası olmak üzere herkese teşekkür eden Kaya, "11 öğrencimiz de ilk bine girme başarısı gösterdi. Burak inşallah üniversitede de çok iyi sonuçlar alacak" dedi.

Anne Nilüfer ve baba İbrahim Kaya da çocuklarının böyle bir sonuç almasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.