banner

Bu fakülteyi tercih edenlere burs ve tatil




Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesini tercih edecek öğrenciler arasında en yüksek puanı alan ilk üç sıradaki öğrenci, ailesi ile 5 gün ücretsiz tatil yapacak.

MSKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük kıyı şeridine sahip Muğla'nın aynı zamanda su ürünleri sektörünün de merkezi durumunda olduğunu söyledi.

Su Ürünleri Fakültesinin yoğun bir maraton sonrasında hedeflerine ulaşan başarılı öğrenciler için önemli imkanlar sunduğunu belirten Baygar, "2013-2014 eğitim öğretim döneminde merkez kampüsü içerisinde yapılan yeni fakülte binasında hizmet verecek. Su Ürünleri Fakültesini tercih ederek kayıtlarını yaptıran öğrenciler, başarı sıralamasına göre barınma imkanı ve bursun yanı sıra aileleri ile tatil yapma imkanından da yararlanacaklar" dedi.

Muğla'daki su ürünleri özel sektörü ve diğer paydaşlarla yapılan görüşmeler sonucunda fakültelerini tercih edecek başarılı öğrenciler için önemli destek verileceğine işaret eden Baygar, şöyle konuştu:

"Su Ürünleri Fakültesini tercih edecekler arasında en yüksek puanı alan ilk üç sıradaki öğrenciye ailesi ile 5 günlük tatil imkanı sağlanacak. Ayrıca üniversitede ücretsiz barınma imkanı vereceğiz. Su ürünleri özel sektörü tarafından 9 aylık eğitim öğretim dönemi boyunca fakülteyi 4'üncü sırada kazanan öğrenciye aylık 350, 5'inci sıradaki öğrenciye 300, 6'ncı sıradaki öğrenciye ise 250 lira burs verilecek. Bu destek öğrencilerin başarı ortalamasının 4 üzerinden 3'ü geçmesi halinde 4 senelik eğitim öğretim hayatları boyunca devam edecek."

Baygar, kayıtlarını yaptırıp eğitimlerine devam eden 7'nci sıradan sonraki 10 öğrencinin de 200 lira burs ile bir eğitim yılı boyunca destekleneceğini, ihtiyaç sahibi üç öğrenci için de bir eğitim öğretim dönemi boyunca barınma imkanı sağlanacağını kaydetti.

Bu desteklerin öğrenci ve aileleri için can suyu niteliğinde olacağını vurgulayan Baygar, şunları söyledi:

"Fakülte dekanlığı olarak asıl hedefimiz öğrencilerinin 4 senelik eğitim hayatları boyunca donanımlı yetişmeleri, okul bitmeden uygun maaşla iş imkanları bulmaları. Başarılı, istekli, hedefini bilen ve sektörde çalışmak isteyen öğrencilerin daha okullarını bitirmeden kendilerine burs veren işletmeler ve diğer paydaşlarla karşılıklı anlaşarak iş imkanlarının sağlanması yönünde dekanlığımız ve rektörlük tarafından su ürünleri özel sektörü ile önemli görüşmeler yapıyoruz. Bu görüşmeleri de önümüzdei günlerde paylaşacağız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.