banner

SBS’de Yabancı Dil Testi hatalı değerlendirildi iddiası




1.112.604 öğrencinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı sonuçları dün gece açıklandı. Bazı aileler yabancı dil testinin hatalı değerlendirildiğini savundu.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, bazı öğrenci velileri yabancı dil testlerinin hatalı değerlendirildiğini savundu ve konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdi.

SEVİYE Belirleme Sınavı (SBS) dün gece yarısı açıklandı ancak şikayetler de hemen peşinden geldi. Fransızca ve Almanca’dan çocukları sınava giren aileler, soruların yanlış cevap anahtarıyla değerlendirildiğini ileri sürdü. Aileler, çocuklarının beklenenden fazla yanlışı çıktığını söyledi. Fransızca eğitim veren İzmir Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu’nda kızı okuyan Emel Işıklı “Sınav sonrası değerlendirmede kızımın bir hatası gözüküyordu. Şimdi ise 9 doğru, 8 yanlışı gözüküyor. Kitapçık ya da cevap anahtarında yanlışlık olduğunu düşünüyoruz” dedi. Yine aynı okulda kızı eğitim gören Asuman Gümüşkesen ise “Diğer sınavlardaki cevap anahtarı tutuyor ancak yalnız Fransızca’da tutmuyor, doğru okumamışlar. Herhalde İngilizce’yle karıştırdı sistem” diye konuştu.

Anadili Almanca 5 doğrusu var

Özel Alev Okulu’nda oğlu okuyan Hakan Pakoy, Almanca’da 17’de 17 doğru beklediklerini belirterek, “Anadili Almanca. 12 yanlış 5 doğru çıktı. Bizim gibi geceyarısı öğrenebildiğimiz okulumuzdan 30-40 kişi daha var” dedi. SBS’deki bu iddia sosyal paylaşım sitesi Twitter’da da gündem oldu. Yüzlerce kişi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı ve CHP’ye tweet attı. Öğretmenler, öğrencilerinin perişan olduğunu belirterek, MEB’nin hemen müdahale etmesini istediler.

Sonuçlar internette

Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinden öğrencilere duyuruldu. Öğrenciler, gece yarısı 00.01’den itibaren meb.gov.tr  ve http://oges.meb.gov.tr internet adresinde sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Bakanlığın konuyla ilgili bugün açıklama yapması bekleniyor

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.