banner

Yargıtay, dekan hakkındaki mobbing davasında karar verdi




Yargıtay, Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı hakkında, kendisine bezdiri (mobbing) uyguladığı iddiasıyla ayniyat memuru Emine Öztürk tarafından açılan davada yerel mahkemece verilen davanın reddi kararını onadı.

EÜ Fen Fakültesi Dekanlığı'na bağlı Ayniyat Bürosu'nda 1992 yılından bu yana çalışan ayniyat memuru Emine Öztürk, mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, sürekli yüksek sicilli bir memur olarak görev yaptığını ancak Kazancı’nın göreve gelmesinden sonra kendisine karşı bezdiri uyguladığını, kişilik haklarının zedelendiğini, toplum önünde azarladığını, e-devlet şifresinin pasif hale getirilerek işini yapmasına engel olunduğunu, toplumda tecrit edildiğini, yıllık izin kullanma hakkının engellendiğini, dilekçelerine yanıt verilmediğini, hakkında haksız tutanaklar tutulduğunu iddia etti.

Bu olay nedeniyle ruh sağlığının da bozulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını, 30 günlük rapor verildiğini ifade eden davacı Öztürk, Kazancı’dan 10 bin lira manevi tazminat talep etti.

İzmir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Nihat Ayyılmaz, olay tarihinde Kazancı’nın EÜ Fen Fakültesi Dekanı, davacının çalışan olduğunu, dolayısıyla uyuşmazlığın tarafların sıfatları mevcutken oluştuğunu, davalının "pasif husumet ehliyeti" bulunmadığını belirterek, davanın reddine karar verdi.

Davacı Emine Öztürk’ün temyiz etmesi üzerine, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Yargıtay’ın kararında, “Kararın dayandığı kanıtlarla yasaya uygun gerektirici nedenlere, özellikle delillerin değerlendirilmesinde bir isabetsizlik görülmediği ve temyiz itirazının reddiyle usul ve yasaya uygun olan hükmün onanmasına oybirliğiyle karar verildi” denildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.