banner

220 saatle rehber öğretmen olunmaz!




Psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarına 220 saatlik eğitimle psikolojik danışman ve rehber öğretmen olma yolunu açan kursu için imza kampanyası başlattı. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 220 saatlik rehberlik kursuna karşı psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunları imza kampanyası başlattı. Kampanyaya şu ana kadar 3 bin 677 imza desteği geldi. Sosyal medyada da seslerini duyuran grup Twitter'da 

#MEBrehberlikKursunuDurdur #Kurslapsikolojikdanışmanolunmaz hashtaglarıyla tepkilerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarına 220 saatlik eğitimle psikolojik danışman ve rehber öğretmen olma yolunun açan rehberlik kursuna psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunlarından tepki geldi. İnternette change.org sitesinde başlattıkları “Milli Eğitim Bakanlığı: MEB 2013 Rehberlik Kursu Durdurulsun”  kampanyasında imza sayısı 3 bin 677’ye ulaştı. Eğitimin 220 saatte verilemeyeceğini anlatan mezunlar mağdur olduklarını ifade etti.

PDR mezunları şu açıklamayı yaptı;

“Dünyada henüz 4 yıllık bir lisans eğitiminin verdiği beceri ve kalifiye eleman ihtiyacının ki özellikle psikoloji gibi çok önemli ve bıçak sırtı bir alanın eğitiminin 220 saatte verilmesinin mümkün olmayacağı ve "Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik" bölümü mezunlarının mağdur edilmemesi için MEB'in felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarına 220 saatlik bir kursla psikolojik danışman ve rehber öğretmen olma yolunun "PDR" alanı mensupları olarak kapatılmasını istiyoruz.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.