banner

Başbakan el attı




Yabancı ailelere verilen Türk çocuklarının Başbakan’ın gündeminde olduğunu açıklayan Bekir Bozdağ, Yunus Azeroğlu’nun ailesinden alınıp başka bir aileye verilmesinin kendisine bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından yakından takip edildiğini belirtti.

bekir_bozdagBaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Yabancı ailelere verilen çocuklara ilişkin sorun, Sayın Başbakanımız Erdoğan tarafından da takip edilmekte, ilgili ülkelere gerçekleştirdiği yurt dışı seyahatlerinde yaşanan bu sorun gündem maddeleri arasında yer almaktadır” dedi. Yurtdışı Türkler’den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün, Hollanda’da ailesinden alınarak lezbiyen bir aileye verilen Yunus Azeroğlu ile ilgili sorusunu yazılı olarak cevaplandırdı. Bozdağ, soru önergesine verdiği cevapta “Yabancı ailelere verilen çocuklara ilişkin sorun Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da takip edilmekte, ilgili ülkelere gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatlerinde yaşanan bu sorun gündem maddeleri arasında yer almaktadır. Örneğin, Sayın Başbakanımızın 21 Mart 2013 tarihinde Hollanda’ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Hollanda Başbakanı Sayın Mark Rutte ile görüşmeleri sırasında, gerek Yunus Emre Azeroğlu davası, gerekse Gençlik Daireleri konusu ele alınmış ve Türkiye’nin duyduğu rahatsızlık dile getirilmiştir. Ayrıca, ortak çözüm için her iki devletin ilgili bakanlıkları ve STK’larının sorumluluk almasının önemine vurgu yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.