banner

Bu bölümlerin yüzde 50'si boş kaldı




2013 Yerleştirme sonuçları açıklandı. Bu yıl fen edebiyat fakültelerinin fizik ve biyoloji bölümleri boş kaldı.

Binlerce mezunu ‘öğretmen' yapan formasyonun yeniden uygulanmasına rağmen ‘biyoloji' ve ‘fizik'e rağbet yok. Bu bölümlerin kontenjanlarının yüzde 50'si dolmadı.

LYS maratonu geçen hafta sona erdi, yerleştirme istatistikleri endişe verici...

- 1 milyon 112 bin 447 adaydan 234 bin 663'ü hiçbir üniversiteye giremedi.

- Mezunların öğretmenlik yapmasını sağlayan pedagojik formasyonun yeniden hayata geçirilmesine, rağmen; biyoloji, fizik, kimya bölümlerine rağbet azaldı. Bin 93 biyoloji kontenjanının 600'ü; bin 58 fizik kontenjanından 496'sı, 2 bin 477 kimya kontenjandan 758'i ve 4 bin 617 matematik kontenjanından 641'i boş kaldı.

- 24 devlet 50 de vakıf üniversitesinde, aralarında, mühendislik ve fen bilgisi öğretmenliğinin de yer aldığı 34 bölüm hiç öğrenci alamadı.

VAKIF AMFİLERİ BOŞ

Hem Türkiye'deki hem de KKTC'deki vakıf üniversiteleri, bu yılki yerleştirme sonuçlarından payına düşeni alamadı. Ücretli bölümlerinin yanı sıra tam burslu bölümler de talep görmedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.