banner

Atama bekleyen öğretmenler tek bir şey istiyor




Atama bekleyen öğretmenler sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor.

Ağustos atamalarında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeterli sayıda kadro vermesi için farklı branşlardan binlerce öğretmen adayı Twitter’da seslerini duyurmaya çalışıyor.

Merakla KPSS ve Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarının sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ağustos atamaları için kadro sayısını artırmasını istiyor.

Farklı branşlardan binlerce öğretmen Bakanlığın açıklayacağı kadro sayısına odaklanmış durumda. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 120 binden fazla öğretmen açığının olduğu belirtiliyor. Ama her yıl olduğu gibi bu yıl da öğretmenler için ayrılan kadro sayısının 40 binleri geçemeyeceği söylentiler arasında. Bununla birlikte atama bekleyen öğretmen adayları sosyal medyada seslerini çeşitli kampanyalarla duyurmaya çalışıyor. İşte Twitter’da yer alan bazı tweetler;

SONGÜL KAYA ‏@SnglElt 14 dk

Bir ülke öğretmenine verdiği önem kadar ÇAĞDAŞTIR..! #7000ingilizceatama istiyoruz

Mehmet Can TOK ‏@thingumagic 1 sa

'How old are you?' sorusuna bile 'Fine thanks, and you?' diye cevap veren öğrenciler olmasın diye #7000ingilizceatama

Kübra ÖNCEN ‏@clklskz 2 sa

Alan dışı atama yapıyorsanız o zaman biz alan öğretmenleri olarak #HepimizAmeleyiz . #5000FenÖğretmeniAtamasıİstiyoruz  #alanbenimdersbenim

glsndmrsy ‏@GlsnDmrsy 13 sa

Anlatmaya çalıştığımız tam olarak bu. Eğitmek istiyoruz, bunu engellemeyin! #5000FenÖğretmeniAtamasıİstiyoruz

Hilal Özcan ‏@hLLzcn_ 5 sa

#5000FenÖğretmeniAtamasıİstiyoruz bence o bile az ama bizimkiler insaflı davranmış..

kübra gamze hot ?@gamzehott çok şey istemiyoruz sadece mesleğimizi yapmak istiyoruz ağustosta #5000FenÖğretmeniAtamasıİstiyoruz

dilek ?@sahin00 #5000FenÖğretmeniAtamasıİstiyoruz  #alanbenimdersbenim @Yusuf__Tekin eğitim fak mezunu olarak atanmak hakkımız değil mi sizce?

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.