banner

Açıkta kalan öğrencilere çözüm bulundu




Seviye Belirleme Sınavı’nda  (SBS) herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için çözüm bulundu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, vatandaşların kendilerine en yakın okula genel lise programında okumak istediğini yazılı olarak bildirmesinin yeterli olduğunu söyledi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, her ilçede meslek lisesi bünyesinde genel lise programı açılacağını belirtti. Bu uygulamayla liselerde de ikili eğitime geçilmiş olacak. İşte detaylar…

Meslek liseleri bünyesinde genel lise sınıfı açılacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız NTV'de katıldığı canlı yayında, her ilçede meslek lisesi bünyesinde genel lise programı açılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ’nın 2010 yılında kademeli olarak başlattığı düz lise olarak bilinen genel liselerin kaldırılarak Anadolu lisesine veya meslek lisesine dönüştürülmesi bu yıl tamamlandı. Bu yıl 1 milyon 241 bin 936 öğrenci liseye başlayacak. Bakanlığın verilerine göre sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler, Anadolu liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu mesleki ve teknik liseleri, Anadolu imam hatip liselerinin toplam kontenjanı 659 bin 337. Yani ortada SBS’ye hiç girmeyen, giren ama tercih yapmayan, ya da puanı bir okula yetmeyen yaklaşık 584 bin öğrenci var. Artık düz liseler kalktığı içinse bu öğrencilerin meslek ve imam hatip lisesi, açık lise, maddi durumunu yettirebilenler için özel okul ve sayıları sınırlı olan Çok Programlı Liselerin bünyesindeki düz liseler var. Ancak niteliği çok tartışılan çok programlı liselerden Türkiye genelinde 615 tane var.

Eğitimciler ve veliler duruma tepki gösterirken, meslek lisesi, imam hatip ya da açık lisede okumak istemeyenler için MEB, yeni bir çözüm yarattı. NTV’de canlı yayına katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, tüm ilçelerde en az bir meslek lisesine genel lise sınıfı açılacağını duyurdu. Yıldız, vatandaşların kendilerine en yakın okula genel lise programında okumak istediğini yazılı olarak bildirmesinin yeterli olduğunu söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.