banner

Açıköğretim öğrencileri açlık grevinde




Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Öğrenci Platformunun bütünleme sınavı ve muafiyet haklarının iade edilmesi için başlattığı açlık grevi ile ilgili, "YÖK Başkanı Sayın Gökhan Çetinsaya'yı bu gençlerin derdini, ızdırabını empati yaparak anlamaya davet ediyorum" dedi.

Abdi İpekçi Parkı'nda, açlık grevi yapan öğrencileri ziyaret eden Koncuk, bütün öğrencilere verilen bütünleme sınavı hakkının, AÖF'li öğrencilere verilmemesinin kabul edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Koncuk, "Yaklaşık 750 bin açık öğretim fakültesi öğrencisinin bir yılına mal olacak bu mağduriyetin, Türkiye'de ne YÖK tarafından ne siyasi irade tarafından ne de Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül tarafından görülüp, değerlendirilmemesi bir başka kusurdur" diye konuştu.

AÖF'lilerin, her öğrenciye verilen hakkın kendilerine de verilmesini istediklerine işaret eden Koncuk, şunları kaydetti:

"YÖK Başkanı Sayın Gökhan Çetinsaya'yı bu gençlerin derdini, ızdırabını empati yaparak anlamaya davet ediyorum. Eğer YÖK, Açık Öğretim Fakültesi öğrencisinin çok haklı feryadına kulak tıkarsa 'YÖK kimin taleplerine cevap veren bir kuruluştur' diye sorgulama hakkına sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu gençlerimizin haklı taleplerinin mutlaka cevap bulmasını bekliyoruz."  

 Platform adına konuşan Elif Erden de mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.