banner

Kamu-Sen Başkanı Koncuk’tan MEB yasasına eleştiri




Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun"a ilişkin, "Demokrasiyle yönetilen, hukukun egemen olduğu ülkelerde asla böyle bir şey yapılamaz" dedi.

ismail koncukKoncuk, Türk Eğitim-Sen Tokat Şubesi'nin bir restoranda düzenlediği Kamu-Sen İl İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her geçen gün demokrasiden, insan haklarından, hukukun üstünlüğü ilkesinden uzaklaşan bir ülke görüntüsü çizdiğini iddia etti.

Siyasi anlayışı, ideolojisi, dünyaya bakışı ne olursa olsun bütün insanların, "Türkiye nereye gidiyor?" sorusunu sorması gerektiğini savunan Koncuk, "Türkiye demokrasisi nereye gidiyor?" diye konuştu.

MEB yasa tasarısının kabul edildiğini anımsatan Koncuk, şunları kaydetti:

"Bir gecede yaklaşık 80 bin okul yöneticisinin, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat yöneticilerinin omuzlarındaki apoletler söküldü. Bir okul müdürü, idareci, kolay yetişmez, ömrünü vakfeder. Birileri geliyor, bir kanun çıkarıyor, 80 bin insana, 'Seni görevinden alaşağı ettim' diyor. Bu, okul müdürü olsun olmasın, bütün insanları ilgilendiren bir durumdur. Neden mi? Çünkü bir insan hakkı gasbı var. Demokrasiyle yönetilen, hukukun egemen olduğu ülkelerde asla böyle bir şey yapılamaz. Bu değerli arkadaşlarımızı ne Başbakan ne de sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül okul müdürü yaptı. O halde hangi hakla bu insanların apoletlerini söküyorsunuz?"

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.