banner

Emniyetten gençlere Radikalizm kitabı




Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), hazırladığı "Gençlik ve Radikalizm" adlı kitaptla, terör örgütlerinin hedefindeki gençleri ve ailelerini bilgilendirdi.
emniyet_radikalizmTerörle Mücadele Başkanlığınca hazırlanan kitapta, gençlere ve ailelere, örgütlerin eleman kazanmak için kullandığı yöntemler anlatıldı.
Yasa dışı radikal örgütlerin gençleri kandırarak topluma ve devlete karşı kullandığı, gençler aracılığıyla toplumsal hayatı ve devlet düzenini yıkmaya çalıştığı kaydedilen kitapta, "Gençlerin legal siyasi alanda kendilerini ifade edebilecekleri imkanlar geliştirilmeli" önerisinde bulunuldu.
Gençlerin, değişik propaganda yöntemleriyle kandırılmaya çalışıldığı vurgulanarak, terör örgütlerinin gençlerle, karşı cinsle arkadaşlık, akrabalık, hemşerilik ilişkileri, sosyal ve kültürel aktiviteler sayesinde temas kurduğu bilgisi verildi.
-Ekonomik, sosyal, psikolojik ve ailevi sorunlar tetikliyor
Gençlerin, terör örgütlerine ekonomik, sosyal, psikolojik ve ailevi sorunlardan katıldığına dikkat çekilen katapta, sorunların gençlerin radikalleşmesine ve terör örgütleri tarafından daha kolay kazanılmasına neden olduğu belirtildi. Şuç örgütlerinin, faaliyetlerine katılan gençler için "bizim çocuklar" ifadesini kullandığı, çeşitli yöntemlerle gençlerin psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılanmaya çalıştığı vurgulandı.
Kitapta gençlerin örgütlere katılmalarında otoriteden kurtulma, heyecan ve macera arama duygularının baskın olduğu anlatıldı.
Kimlik çatışması içindeki gençlerin, kendilerini ifade edebildikleri bir grupta, zamanla ailelerinden aldığı toplumsal kimliğini kaybederek militan kimliği ve kişiliği kazandığına dikkat çekilen kitapta, toplumsal kimliği silinen gençlerin, içine kapalı bir şekilde yetiştirildiği, örgütten ayrılmak istese bile izin verilmediği aktarıldı.
-Polis, üniversite ve medya işbirliği şart
Kitapta ailelere, öğretmenlere, din görevlilerine ve sivil toplum örgütü temsilcilerine görevler düştüğü belirtilerek, gençleri örgütlere kaptırmamak için şu öneriler sıralandı:
- Gençlerin kendilerini legal siyasi alanda kendini ifade edebilecekleri imkanlar geliştirilmeli.
- Gençler yetişkin olarak görülmeli kendine yetebilen bireyler olarak yetiştirilmeli.
-Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs ve kalacak yer vermeli.
- Polis, üniversite ve medya işbirliğiyle örgütlerin eleman kazanma yöntemlerini içeren dizi filmler ve tv programları yapılmalı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.