banner

Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılama




Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrenciler otogarda protokol üyeleri tarafından karanfille karşılandı

Üniversite öğrencilerine karanfilli karşılamaMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak öğrenciler otogarda protokol üyeleri tarafından karanfille karşılandı. 

Muğla Otogarı'na gelen öğrenciler, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından karşılandı. 

Muğla Valisi Güvençer, burada yaptığı konuşmada, öğrencilere yeni başlayacakları üniversite yaşantısında yalnız olmadıklarını göstermek adına her yıl bu törenin düzenlendiğini söyledi. 

Muğla'nın üniversite kenti olduğunu belirten Güvençer, "Sizler bizim bugün için belki bir günlük misafirimizsiniz ama yarından itibaren bizim hanemizden birisisiniz. Artık bu kentin hemşehrilerinden birisisiniz ve bizim çocuklarımızsınız. Hep birlikte bugün ilk adımını attığınız uzunca bir yolu birlikte yürüyeceğiz. Sizlerin bugüne kadar yaşadığınız tüm zorlukları yakından biliyoruz. Kentimize hoş geldiniz" dedi. 

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin çok eski bir üniversite olmamasına rağmen kısa zamanda isminden söz ettiren ayrıcalıklı bir üniversite olduğuna işaret ederek, "Muğla tam bir üniversite kenti. Burada büyükşehirlerin gürültüsü yok, emniyet açısından son derece güvenli. Bir bayan öğrenci geçenin kaçında olursa olsun gönül rahatlığı ile istediği bir yere yürüyerek gidebilir. Muğla halkı üniversite öğrencisini kendi evladı gibi görür ve sahip çıkar" diye konuştu. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü  Prof https://dk-apotek.com/viagra-til-kvinder/. Dr. Mansur Harmandar ise üniversitenin kuruluşundan bu yana tekrarlanan ve artık geleneksel hale gelen karşılama törenini bu yıl da düzenlediklerini kaydetti. İnsan hayatında üniversite yıllarının son derece önemli olduğuna dikkati çeken Harmandar, şunları söyledi: 

"Buradaki hayat öğrencilerimizin geleceğini şekillendirecek. Buradaki başarınız hayatınızdaki başarınızın temeli olacaktır. Muğla'nın geleneksel kültür ve adetlerine bağlı olarak sizlerin sıcak bir karşılamayla üniversite hayatına merhaba demenizi istedik. Muğla, kültürüyle, yaşantısıyla bir barış kentidir. Üniversitemizde bilginin sevgiyle bütünleştiği bir üniversite olarak barışın, sevginin ve dostluğun kalesi olmaya devam etmektedir." 

Konuşmaların ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve protokol üyeleri otobüsler ile gelen öğrenci ve ailelerine karanfil vererek bir süre sohbet etti. Öğrenciler ve aileleri otogarda kurulan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldılar. Öğrenci ve ailelere daha sonra otogarda bekleyen üniversite ve emniyete ait otobüsler ile ücretsiz olarak üniversite kampüsüne taşındı. 

Öte yandan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla Emniyet Müdürlüğü stantlarında görevli personel tarafından kayıt için gelen öğrenci ve ailelerine çay, kek, simit, meyve suyu ve su ikram edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.