banner

Eş durumu mağduru öğretmenlere müjde




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin özellikle eş durumundan ötürü mağdur olmamaları için ellerinden geldiği kadar gayret gösterdiklerini belirtti. Avcı, "Yarın (bugün) akşama kadar herhalde bir neticeye ulaşırız çünkü okullar açılmadan bu sorunu da minimize etmek için çok yoğun çalışıyoruz" dedi.

Avcı, Eskişehir Öğretmenevi’nde yaptığı açıklamada, öğretmenlerin özellikle eş durumundan ötürü mağdur olmamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Bakan Avcı, "Biliyorsunuz bu konuda düzenleme yapıldı fakat malesef eş durumundan ataması yapılamamış, sayıları az da olsa bir grup yani bizim büyük nüfusumuza oranla Milli Eğitim camiası çok büyük bir camia az da olsa derken bile çok sayılardan bahsediyoruz. Bize göre az da olsa eş durumundan ötürü atanamamış öğretmen arkadaşlarımız var" diye konuştu.

Öğretmenlerin bu konudaki sorunuyla yakından ilgilendiklerine dikkati çeken Avcı, "Arkadaşlarımız şu anda bile bu sorunu olabildiğince minimize etmek için yoğun bir gayret içerisindeler. O çalışmaların neticesini aldığımız zaman da en azından sorunu minimize ettiğimizi söyleyebilecek duruma gelebileceğiz. Yarın akşama kadar herhalde bir neticeye ulaşırız çünkü okullar açılmadan bu sorunu da minimize etmek için çok yoğun çalışıyoruz."

Avcı, açıklamanın ardından, İstanbul'a gitmek üzere Eskişehir Öğretmenevi'nden ayrıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.