banner

ODTÜ yönetimi inceleme başlattı




ODTÜ'den yapılan açıklamada, başörtülü öğrencilere yapılan sözlü müdahale olayının ayrıntılı olarak incelendiği belirtildi.

ODTÜ'den yapılan açıklamada, başörtülü öğrencilere yapılan sözlü müdahale olayının ayrıntılı olarak incelendiği belirtildi.

ODTÜ, başörtülü öğrencilere sözlü saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin kılık-kıyafetleri nedeniyle üniversitede sorun yaşamaları veya eğitim-öğretim haklarının herhangi bir şekilde kısıtlanmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

Bu yıl ODTÜ'ye yerleştirilen yaklaşık 3 bin 600 yeni öğrencinin de 4-5 Eylül'de "hiçbir sorun yaşamadan" kayıtlarını yaptırdıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Kayıtların ikinci günü yaşanan ve medyaya 'kayıt yaptırmak isteyen başörtülü öğrenciye müdahale' olarak yansıyan olay, kayıtların yapıldığı binanın dışında bekleyen kişiler arasında yaşanmıştır. Konu, üniversitemizce ayrıntılı olarak incelenmektedir.''

ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı da bir açıklama yaptı

ODTÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Esad Özen, başörtülü öğrencilere kampüslerinde gerçekleşen sözlü saldırıyı kınadıklarını, bu olayların ODTÜ'yü yansıtmadığını belirterek, "Üniversitemiz hiçbir grubun arka bahçesi değildir. Herkes özgürdür. Bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını umuyoruz" dedi.

Özen, ODTÜ girişinde yaptığı açıklamada, üniversitelerin ilimle, başarıyla gündeme gelmesi gerektiğini vurguladı.

Dün üniversite kampüsünde gerçekleşen başörtülü öğrencilere yönelik sözlü saldırıyı kabul edilemez bulduklarını ve kınadıklarını belirten Özen, yaşananların ODTÜ'yü yansıtmadığını söyledi.

ODTÜ'de herkesin eşit olduğunu, kimsenin özgürlüğüne müdahale edilemeyeceğini dile getiren Özen, "Baskının olmadığı, kişisel hakların istismar edilmediği bir üniversite istiyoruz. Okulumuzun büyük çoğunluğunun da böyle düşündüğünü herkes bilsin. Üniversitemize yeni katılan arkadaslarımızın aileleri de rahat etsin. Üniversitemiz hiçbir grubun arka bahçesi değildir. Herkes özgürdür. Bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını umuyoruz" diye konuştu.

Üniversiteleri üzerinden gerilim çıkarılmasını ve ODTÜ'nün siyasete alet edilmesini istemediklerini vurgulayan Özen, şunları kaydetti:

"Dün yaşanan olayda mağdur olan arkadaşlarımız için gerekli çalışmaları yaparak ilgili mercilere şikayette bulunacağız. Ayrıca olaylar sırasında yeterli müdahaleyi yapmayan özel güvenlik ve idari birimleri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. ODTÜ çok büyük bir üniversite. Her gün farklı yerlerden kişilerin geldiği bir bilim merkezi. Eylemi yapanlar hakkında bir bilgimiz yok. Okulumuzda böyle bir tatsız olay yaşandığı için rahatsızız."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.