banner

Öğretmenler karanfillerle karşılandı




Çankırı'ya ataması yapılan öğretmenler, otogarda karanfillerle karşılandı.

Öğretmenler karanfillerle karşılandıMilli Eğitim Bakanlığının gerçekleştirdiği kurayla ataması yapılan 30 öğretmen, otogarda İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, 3 öğretmen ve 30 öğrenci tarafından karşılandı. 

Öğrenciler, iki otobüsle kente gelen öğretmenlere karanfil verdi.

"Öğretmenlerin motivasyonuna katkı sağlamak istedik" 

Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çankırı'da 167 öğretmenin görevlendirildiğini belirterek, kente gelen öğretmenleri otogarda karşıladıklarını söyledi. 

Öğretmenlerin, Türk eğitim sisteminin ve toplumun en değerli varlıkları olduğunu vurgulayan Petek, "Bizleri de öğretmenler yetiştirdi. Öğretmene verdiğimiz değeri göstermek için buradayız. Çankırı’ya yüksek puanlarla gelen öğretmenlere 'hoş geldin' diyoruz. Onların Çankırı da rahat edeceklerini umuyorum. Öğretmenleri çiçeklerle karşılayarak motivasyonlarına katkı sağlamak istedik" diye konuştu.

Zehra Kayapınar ise Çankırı Endüsti Meslek Lisesine İngilizce öğretmeni olarak atandığını kaydederek, karanfillerle karşılanmanın kendisini mutlu ettiğini anlattı.

Çiçeklerle karşılanmayı beklemediğini ifade eden Kayapınar, "Benim için açıkçası sürpriz oldu. İnşallah bundan sonrası da güzel olacak. Böyle bir uygulamayı düşünenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Meslektaşlarını karşılamaya gelen öğretmenlerden Perihan Erdem de 2006'da Çankırı’ya atandığında aynı şekilde karşılanmadığına dikkati çekerek, "İlk geldiğimde Milli Eğitim Müdürlüğünü bile bulamamıştım. O zaman heyecan ve tedirginlik vardı. O zaman için ben de böyle bir karşılama isterdim. Bu karşılamanın arkadaşlarımızın buraya ılımlı bakmalarını sağlayacağını ve motivasyonlarını artıracağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Öğretmenler, karşılamanın ardından işlemlerinin tamamlanması için Milli Eğitim Müdürlüğüne götürüldü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.