banner

Bursa’da okul servisi ücretlerindeki artışa tepki




Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ülke genelinde servis ücretlerine yüzde 4 ila 16 arasında zam yapıldığını belirterek, "Aynı ülkede yaşıyoruz, İstanbul'da yüzde 4 iken, Bursa'da neden yüzde 16? Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bunun yanıtını kamuoyuna açıklamalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Yılmaz, yazılı açıklamasında, benzin ve mazota yapılan zamların domino etkisini göstereceğini ve başta ulaşım zamları olmak üzere iğneden ipliğe yeni zamları beraberinde getireceğini daha önce kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Okulların açılmasıyla taşımacılık yapan şirketlerin zam talebinde bulunduklarını belirten Yılmaz, "Ülke genelinde servis ücretlerine yüzde 4 ila yüzde 16 arasında zam yapıldı. Aynı ülkede yaşıyoruz, İstanbul'da yüzde 4 iken, Bursa'da neden yüzde 16? UKOME, bunun yanıtını kamuoyuna açıklamalıdır" görüşünü ifade etti.

Sevimsiz zam haberini yumuşatmak için öğrenci velilerinin istediği şirketle sözleşme yapabileceğinin ilan edildiğine dikkati  çeken Yılmaz, şunları kaydetti: 

"Serbest rekabet ortamının yaratılması her zaman tüketicinin lehine olmakla birlikte bu konuda veliye yeterince zaman tanınmadığı için bu sözleşme serbestisi kargaşaya yol açmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Servis yetkilileriyle velileri karşı karşıya getirecek ve kargaşaya yol açacaktır. Velilerin servis sözleşmelerinde zam nedeniyle daha fazla mağdur olmamaları için yarıyıl tatilini göz önünde bulundurarak sözleşme yapmalarını hatırlatmak istiyoruz. '15 günlük tatilde yarım ay hizmet, yarım ay ücret' şartı mutlaka sözleşmede yer almalıdır."

UKOME'nin, talep edilen her zammı olduğu gibi kabul etmek durumunda olmadığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: 

"Bol keseden verdiği yüzde 16'lık zam, velilerin bütçelerini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecektir. Okula 3 çocuğunu gönderen aileye asgari ücretin yarısı kadar bir ek yük getirmektedir. Bu, öğretim yılı boyunca veliye çile çektirmekten başka bir şey değildir. Yüksek oranda kabul edilen zammın haklı bir gerekçesi bulunmamaktadır. Zammın gerekçesini oluşturan, enerji konusunda uygulanan yanlış politikalardır. Bu nedenle bu yanlış politikaların sonuçlarını veliye fatura etmek yerine devlet tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini düşünmekteyiz."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.