banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı’dan öğrencilere ilk ders




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı kapsamında Eryaman'daki Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nu ziyaret etti. Bakan Avcı, tahtaya "2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı hayırlı olsun" yazarak imza attı.

Milli Eğitim Bakanı Avcı Eryaman'daMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Etimesgut Eryaman’daki Cahit Zarifoğlu İlkokul’nda düzenlenen 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Törene, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Müsteşar Yardımcıları Salih Çelik, Yusuf Büyük, bazı milletvekilleri, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, öğretmenler, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Bakan Avcı'dan ilk mesaj ''kitap okuyun''

Bakan Avcı, törendeki konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı.

Bu eğitim-öğretim yılına yaklaşık 61 bin 600 kurumda, 550 bin derslikte 16 milyon öğrenci ve 870 bin öğretmenle başlandığını belirten Avcı, "Bu gerçekten de insanda büyük bir coşku ve heyecan oluşturan başlangıcın sadece çocuklarımızın geleceğe dönük umutlarını değil ailelerimizin umutlarını, eğitim camiasının umutlarını ve elbette ülkemizin geleceğe dönük umutlarını barındırdığını belirtmeliyim" diye konuştu.

Herkesin bu umut ve inançla dolu olarak yeni bir yıla başladığını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Ayrıca bu konuşmayı bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan, büyük şairlerden ama herşeyden önemlisi çocuk edebiyatının usta kalemlerinden biri olan Cahit Zarifoğlu'nun adını taşıyan bir okulda yapmaktan ayrıca mutluyum. Öyleyse sizlere bu eğitim-öğretim yılında ilk mesajım kitap okumanın hayatımızdaki önemi ve anlamı üzerine olsun. Tıpkı iyi bir okul gibi iyi bir kitabın da hayatınızda, kendinizi ifade etme tarzınızda ufkunuzun gelişmesi ve zihninizin özgürleşmesindeki etkilerini çok sonra fark edersiniz. Bu yüzden kitapları yanı başınızdan hiç eksik etmeyin ve okuma öğrenme arzunuzu, sevginizi hiç yitirmeyin."

Eğitim sisteminde yapılan düzenlemelere de değinen Bakan Avcı, "Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, derslik yapımı, ücretsiz kitap uygulaması, taşımalı eğitim, pansiyon ve burs hizmetleri, her okula bilişim teknoloji sınıfları, internet erişimi gibi sayısız hizmet modeliyle sizlerin en güzel şekilde yetişmesi için elzem olan okul iklimini oluşturmanın gayreti içindeyiz" diye konuştu.

''Emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyin''

Çocukların nitelikli eğitim alması kadar onların güvenliğinin de önemli olduğunu dile getiren Avcı, öğrencilerin okuldaki ve trafikteki can güvenliğinin sağlanmasının kendileri için büyük önem arz ettiğini söyledi.

Bu amaçla İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün de katılımıyla bir çalıştay düzenlendiğini hatırlatan Avcı, trafikteki tehlike ve risklere karşı özellikle temel eğitim öğrencilerinin güvenliğinin nasıl sağlanacağı konusunu derinlemesine ele aldıklarını anlattı.

Bakanlık olarak servislerin güvenliğini artırmak için servislere standart getirme üzerinde hassasiyetle durduklarını işaret eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda servis şoförü ve rehber personeli eğitimlerinin en üst düzeye çıkarılması, araçların temiz, tertipli ve düzenli olması konularında farkındalığın artırılması, engelli öğrencilerimiz için uygun servisler ve görevli personel konusunda düzenlemeler yapılması başlıklarına azami önem veriyoruz. Öğrencilerimizden rica ediyorum, güvenliğiniz için emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyin."

İlk ders zilini Bakan Avcı çaldı

Bir öğrenci ve velinin de konuştuğu tören sonrasında Bakan Avcı, Vali Yüksel, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan ve diğer törene katılanlar okulun merdivenlerine geçti. Bakan Avcı, yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zilini burada çalarak başlattı.

Ardından Bakan Avcı ve beraberindekiler sınıfları gezdi. Öğrenci, öğretmen ve velilerle kısa süre konuşan Avcı, öğrencilere Cahit Zarifoğlu'nun kitaplarını hediye etti. Sınıfta kendisine verilen çiçeği kabul eden Avcı, bu çiçeği daha çok öğretmenin hak ettiğini belirterek, öğrencilere çiçeği öğretmenlerine vermelerini söyledi.

Bakan Avcı, bir sınıfta tahtaya el yazısıyla ''2013-2014 eğitim-öğretim yılı hayırlı olsun'' diye yazdı.

Trafik güvenliği anlatıldı

Daha sonra okulun bahçesinde Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Güvenliği Platformu tarafından öğrenci servis kurallarının temsili gösterimi yapıldı. Velilere, öğrencilere yönelik ''Emniyet Kemeri Simülatörü'' uygulaması gerçekleştirildi.

Bakan Avcı da öğrencilerle birlikte ''kapılar açılmadan arabadan inmeyeceğim, emniyet kemerimizi takacağız, haraç hareket ederken yerimden kalkmayacağım'' gibi bazı kuralları söyledi. Üzerinde ''Yolculuk süresince şoförün dikkatini dağıtabilecek hareketlerden kaçınacağım'' yazılı afişi kaldıran Bakan Avcı, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

''Rutin bir emniyet uygulamasıdır''

Ardından Emniyet Kemeri Simülatörüne binen Avcı, emniyet kemerini taktı. O sırada bir gazetecinin, ''Makam arabınızda emniyet kemerlerinin takıldığı yerde toka var'' sözü üzerine Bakan Avcı, bütün servislerde emniyet kemerinin olduğunu ve kendi araçlarında da olduğunu belirterek, herkesin emniyet kemerini kullanması gerektiğini kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.