banner

Başörtülü öğretmen hakkında vecizeler




Ahmet Hakan, Balıkesir’deki bir ilköğretim okulunda derse tesettürle giren ve bu durumdan dolayı velilerin tepkisine neden olan Türkçe öğretmenini köşesine taşıdı.

Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde Balıkesir’deki bir ilköğretim okulunda derse tesettürle giren Türkçe öğretmenine gösterilen tepkiyi eleştirdi.

İşte Ahmet Hakan’ın yazısı;

Macit Ataklı İlköğretim ve Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeninin okula tesettürle gelmesi bazı velilerin tepkisini neden oldu.

- İNSANI insan yapan değerler, insanın üzerine geçirdiği kıyafetlerden geçmez. Başka şeylerden geçer.

-  Başkalarının özgürlüklerinin sınırlandırılmasını isteyenlerin, “Yetişin komşular benim özgürlüklerimi sınırlıyorlar” diye ağlaşmaya hakkı olmaz.

-  Sen, “Ben çocuklarıma başörtülü öğretmenin ders vermesini istemiyorum” dersen, bir başkası da “Ben çocuklarıma başı açık öğretmen tarafından ders verilmesini istemiyorum” der.

-  Sen bir şey derken başkasının da aynı şeyi söyleyebileceğini sakın aklından çıkarma.

-  Başörtülü olmak “anormal”, başı açık olmak “normal” değildir. Normal diye bir şey yoktur... Daha doğrusu herkesin normali kendine göredir.

-  Bir insanın kendini “norm koyucu” olarak görmesi ve normalin sınırlarını tayin etmeye kalkması, kibirden başka bir şey değildir.

-  Kendisi kibirli olan, başkalarının kibrinden yakınmasın.

-  Başörtülü öğretmenle mücadele etmek için harcadığın enerjiyi kendi özgürlüklerin için mücadele etmek için harcarsan çok daha mutlu olursun.

-  Sen başörtülü öğretmen karşısında sakin olacaksın... Sen başörtülü öğretmen karşısında sakin olduğun zaman öbürü de mini etekli, askılı öğretmen karşısında sükûnetini korumak durumunda kalır.

-  “Siyah manto/siyah başörtüsü”nden ibaret bir kadın kıyafeti “işte çarşaf” denilerek tanımlanamaz isverigeapotek.com. Çarşaf başka bir şeydir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.