banner

Okul sütü dağıtımı ikinci dönemde başlayacak




Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla okullarda öğrencilere süt dağıtımını planlayan Okul Sütü Programı 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde uygulanacak.

okul sütüResmi Gazete'de yayımlanan Okul Sütü Programı Uygulama Tebliği'ne göre ikinci dönemde bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün süt dağıtımı yapılacak.

Programın uygulanacağı okullar MEB tarafından belirlenecek.

Özel öğretim kurumları da programa eşdeğer süt veya süt ürünü tüketilmesini sağlamaları halinde, velinin isteği esas alınarak kurum yönetiminin kararı doğrultusunda programın kapsamı dışında tutulabilecek.

Okul Sütü Projesi ilk uygulandığı yıl dağıtılan sütlerin birçok hastanelere gidecek kadar öğrencinin rahatsızlanmasına yol açtığı için tepki toplamıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.