banner

Öğrencisi tarafından öldürülen Sevilay Öğretmen şehit sayıldı




Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, İzmir'de öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukan'ın görev şehidi sayıldığını bildirdi.

Şenocak yaptığı yazılı açıklamada, Durukan'ın ailesinin şehitlik talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın buna destek venriğini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da vazife malüllüğü ile ilgili kanun hükümleri gereğince, Durukan'ı ölümünden 10 ay sonra "görev şehidi" saydığını kaydetti.

Durukan ailesinin, Sevilay Durukan'ın 30 yıl çalışmış gibi emekli maaşı alacağını belirten Şenocak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sınıfta onlarca öğrencinin gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen öğretmen Rabia Sevilay Durukan, görev şehidi sayıldı. Bu karar öğretmenlerimizin sahipsiz olmadığının ve devlet tarafından önemsendiğinin kanıtıdır. 'Bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmektir' anlayışına sahip bir medeniyetiz. Dolayısıyla hükümetin öğretmenimize bu şekilde sahip çıkması, ailesini şehitlik payesi vererek haklarından yararlandırması öncelikle insana ve öğretmene verdiği değeri göstermektedir. 10 ay sonra da olsa hakkın teslim edilmesi sevindirici. Her şeyden önemlisi ise şerefli bir mesleği icra eden meslektaşımız Rabia öğretmenimizin şehit ünvanıyla taçlanmasıdır. Otuz yıl çalışmış gibi emekli maaşı bağlanacak olan ailesi, faizsiz ev kredisi, ücretsiz ulaşım ile su ve elektrik ücretlerinde indirimden yararlanacak."

Karabağlar ilçesi Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda, 26 Eylül 2012'de meydana gelen olayda, 8. sınıf öğrencisi H.K. öğretmeni Rabia SevilayDurukan'ı (40) derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, saldırgan öğrenci tutuklanmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.