banner

Öğretmenlerden tebeşirli, balonlu dershane protestosu




İzmir'de, Bakanlık yetkilileri ile dershane temsilcilerinin katıldığı toplantıya protestolar damga vurdu. Çalışmayı protesto eden öğretmenler tebeşir kırdı, gökyüzüne siyah balon bıraktı

İzmir'de, Bakanlık yetkilileri ile dershane temsilcilerinin katıldığı toplantıyı protesto eden öğretmenler, tebeşir kırdı, gökyüzüne siyah balon bıraktı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan çeşitli dershanelerden öğretmenler, "Rantçı değil eğitimciyiz", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Yüzde 100 burada yüzde 70 nerede" sloganları attı.

Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan grup adına basın açıklaması yapan İzmir Özel Dershaneler Derneği (İz-Ö-Der) Başkanı Sezai Özel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 ilde düzenlediği istişare toplantılarıyla ikna ve dayatmayla karşı karşıya kaldıklarını savundu. Dershanelerin tüm temsilcilerinin bir arada olduğunu, özel okula dönüşmek isteyen yüzde 70'lik kesimin nerede olduğu merak ettiklerini ifade eden Özel, "Reform olduğu ileri sürülen taslağın yaşama geçirilemeyeceği, ülkemizin gerçekleriyle uyuşmadığı çok açıktır. Öğrenci, veli, çalışan, iktidar ve muhalefet  partileri ile sivil toplum kuruluşlarından büyük bir destek görmüşken, kapatmada ısrarcı olmayı anlamak mümkün değil. Ulusal dershane derneklerimizin oluşturduğu platformun muhatap alınarak sorunun en kısa sürede akılcı ve kalıcı bir çözüm bulunmasını hala bekliyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından öğretmenler tebeşir kırdı, gökyüzüne siyah balon bıraktı. Bazı öğretmenler de Atatürk Anıtı önünde "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" yazılı pankart açtı, meydana tebeşirle "Eğitime dokunan eller kırılsın" yazdı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.