banner

Şubat’ta öğretmen ataması yapılacak mı?




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şubat'ta öğretmen ataması yapılacak mı sorusuna şu cevabı verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Şubat'ta atama bekleyen öğretmen adaylarına "Atama tarihlerini ve miktarlarını bizim bu konuda karar vermesi gereken Başbakan, Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı'dır. Bütçe dengelerinin hesaba katılması gereken kararlar. Başbakanımızın, Milli Eğitim Bakanın, Maliye Bakanının, Çalışma Bakanının böyle bir açıklaması yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bir televizyon programında soruları yanıtladı. Bakan Avcı Şubat'ta atama bekleyen öğretmen adayları için sevindirici bir haber vermezken, "Atama tarihlerini ve miktarlarını bizim bu konuda karar vermesi gereken Başbakan, Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı'dır. Bütçe dengelerinin hesaba katılması gereken kararlar. Başbakanımızın, Milli Eğitim Bakanın, Maliye Bakanının, Çalışma Bakanının böyle bir açıklaması yok" dedi. 

Öğretmenlere başörtüsü serbest mi?

Bakan Avcı, başörtülü öğretmenlik yapmak isteyenlerin önünde yasal bir engel olup olmadığı sorusuna "Öğretmenlerimiz kendilerine ne yakıştırıyorsa onu giysin" cevabı verdi.

"Başörtüsü serbest mi?" sorusu üzerine de Avcı, "Öğretmenlerimiz kendilerine neyin yakışacağını bilirler. Öğretmenlerimiz kendilerinin karar vereceği konusunda birbirlerini rencide edecek şeyler söylemesinler" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.