banner

Üniversite öğrencileri okul servisinden yararlanamayacak




Yeni dönemde üniversite öğrencileri, okul servislerinden yararlanamayacak

Yeni eğitim öğretim döneminde üniversite öğrencilerinin, okul servislerinden yararlanamayacakları, personel ya da normal servis araçlarını kullanabilecekleri bildirildi.

Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Taşkın Tırpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de 6 Ağustos'ta yayınlanan "Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"te okul servis aracı tanımında değişiklik yapıldığını anımsattı.

Önceki yönetmelikte okul servis aracından okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, lise dengi okullar ve yüksek öğretim öğrencilerinin faydalandığını aktaran Tırpan, "Yeni yönetmelikte, yüksek öğretim öğrencileri okul servis araçları hizmet yönetmeliğinden çıkarılarak, normal servis araçlarına yönlendirildi. Bu bizim talebimiz doğrultusunda oldu. Okul servislerini kullanan diğer öğrencilerle, üniversite öğrencilerinin saatleri çakıştığı için zorlanıyorduk. Bu yüzden üniversite öğrencilerinin personel ya da normal servis araçlarını kullanabilecek olması bizim için iyi oldu" diye konuştu. 

Eski ve yeni yönetmelik maddeleri

Okul Servis Aracı (eski madde) : Genel olarak, okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencileri ile sadece rehber personel taşınmalarında kullanılan ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıt.

Okul Servis Aracı (yeni madde) : Genel olarak, okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim öğrencileri ile sadece rehber personel taşınmalarında kullanılan ve yönetmelikle belirlenen şartları haiz ticari tescilli yolcu taşımaya mahsus taşıt.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.