banner

'Devlet okullarında anadilde eğitim ülkeyi böler'




TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, "Özel okullarda anadilde eğitim imkanı getirilmesini yürekten destekliyorum. Devlet okullarında olması, ülkeyi bölünmeye götürür" dedi.

burhan kuzu TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, demokratikleşme paketine itirazı olmadığını belirterek, özel okullarda anadilde eğitim imkanı getirilmesini "yürekten desteklediğini" söyledi.

Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "anadilde eğitim" konusundaki sözlerinin bazı basın yayın organlarında çarpıtıldığını ve çıkan haberlerin "külliyen yalan olduğunu" ifade etti.

"Demokratikleşme paketine hiçbir itirazım yoktur. Paketle ilgili herhangi bir sorunum da yok" diyen Kuzu, özel okullarda anadilde eğitim imkanı getirilmesini yürekten desteklediğini vurguladı. 

Devlet okullarında anadilde eğitimin zorunlu hale getirilmesinin ülkeyi bölünmeye götüreceğini savunan Kuzu, "Karşı olduğum nokta budur. Yoksa paketi destekliyorum" dedi.

Kuzu, konuyla ilgili olarak partisiyle ters düştüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydederek, bu konuda bir çatlak olmadığını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.