banner

Özel okullardan anadilde eğitim açıklaması




Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, demokratikleşme paketindeki anadilde eğitimle ilgili yapılacak yasal düzenlemenin hazırlık safhasında kendilerinden görüş alınmasının uygun olacağını belirtti.

Dernek Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Her vatandaşımızın ana dilini öğrenmesi için imkân sağlanması gerektiğini savunmaktadır. Ancak, Anayasamızın 42.maddesinde ifade bulduğu şekliyle eğitimin resmi dilde olmasını doğru bulmaktadır.  Demokratikleşme paketi içinde yer alan anadil ve eğitimle ilgili açıklamalar, Anayasa, kanun ve yönetmelik değişiklikleri gerektirdiğinden, Derneğimizce konu ile ilgili yasal düzenlemelerin hazırlık safhasında detaylı görüş sunulmasının daha uygun olacağı düşünülmektedir” dendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.