banner

Diyarbakır'da kız öğrencilerden ‘taciz’eylemi




Dicle Üniversitesi Yerleşkesi'nde bulunan yurtlarda kalan kız öğrenciler, yurtlar ile fakülte binaları arasındaki yolda sözlü ve fiziki tacize uğradıkları gerekçesiyle eylem yaptı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Yerleşkesi'nde bulunan yurtlar ile fakülte binaları arasındaki yolda sözlü ve fiziki tacize uğradıklarını iddia eden kız öğrenciler, eylem yaptı.

DÜ Yerleşkesi'ndeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde biraraya gelen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) bağlı Ziya Gökalp ve Selahattin Eyyübi yurtlarında kalan kız öğrenciler ile kendilerine destek veren öğrenciler Rektörlük Binası'na yürümek istedi.

Fakülte etrafında geniş güvenlik önlemi alan polisler tarafından yürüyüşe izin verilmemesi üzerine öğrencilerin bulunduğu yere Dicle Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Diyarbakır Bölge Müdür Vekili Metin Yılmaz geldi.

Tuna ve Yılmaz, yurt yolunda gerekli önlemlerin alınacağını ve aydınlatmaların yaptırılacağını belirterek, bu güzergahta motorize ekipleri ile sürekli kontrol edilerek güvenlik önlemlerinin artırılacağını kaydetti.

Ardından güvenlik güçleri ile konuşan öğrenciler, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi'ne kadar yürüyerek burada basın açıklaması yapmak istediklerini ifade ettiler. Bunun üzerine güvenlik güçleri, öğrencilerin yürüyüşüne izin verdi. 

Burada öğrenciler adına konuşan Tansu Dolmuş, bazı öğrencilerin yurtlar ile fakülte binaları arasında sözlü ve fiziki tacize uğradığını savunarak, bu konuda yetkililerin gerekli önlemlerin almasını istediklerini söyledi. 

Basın açıklamasının ardından öğrenciler olaysız dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.