banner

Pis Yedili rekor kırdı!




Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) üç aylık raporuna göre yüzde 13 oranında ‘Pis Yedili’ adlı gençlik dizisi en çok şikayet alan yapım oldu.

pis yediliRadyo Televizyon Üst Kurulu(RTÜK) gelen şikâyetler çerçevesinde hazırladığı üç aylık raporda, ilginç istatistikler belirledi. Buna göre, yüzde 13 oranında ‘Pis Yedili’, yüzde 7 oranında ‘Bebek İşi’ ve yüzde 6 oranında ‘Şefkat Tepe’ adlı drama dizileri çocuk ve gençlerin olumsuz etkilenmesine yol açtığı gerekçesiyle şikâyet edildi. Rapora göre, en çok ‘Vivident’ sakız reklamı, ‘Protex’ duş jeli ve ‘Gergedan’ adlı cinsel gücü artıran ilaç reklamı da uygun bulunmadı. RTÜK’ün üç aylık şikâyet istatistikleri şöyle:

Cinsellik ön planda

Dramatik diziler en fazla çocuk ve gençlerin olumsuz etkilenmesine neden olacak yayın kriterinden şikâyet edildi. Yüzde 13 oranında ‘Pis Yedili’, yüzde 7 ‘Bebek İşi’, yüzde 6 ‘Şefkat Tepe’ dizisi şikâyet aldı. Reklam kuşaklarında yüzde 76 oranında ‘cinsellik’ ve ‘müstehcenlik’, yüzde 62 oranında ‘reklamın niceliği’ konusu şikâyet edildi. Cinsellikle ilgili şikâyetlerin yüzde 46’sı ‘Vivident’ isimli ürün reklamlarına yönelik oldu. Yüzde 24 oranında bildirim ‘Gergedan’ adlı isimli cinsel gücü artırıcı ilaca dönük gerçekleşti. Yüzde 8 oranında da reklam sürelerinin uzunluğu şikâyet konusu oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.