banner

Türk çocuk oyunlarını İtalyanlara öğretecekler




Denizli 19 Mayıs İlkokulu öğrencileri, Avrupa Birliği Projesi kapsamında yakar top, dokuz taş ve ev alma oyunlarını İtalyan öğrencilere öğretecek

Denizli 19 Mayıs İlkokulu öğrencileri, "Avrupa Birliği Kültürel Etkileşim ve Çocukluk Dönemi Oyunları Projesi" kapsamında "yakar top", "dokuz taş" ve "ev alma" adlı çocuk oyunlarını İtalyan öğrencilere öğretecek.

Okul müdürü Zeki Budak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İtalya, Slovakya ve Polonya'dan okullarla Avrupa Birliği “Kültürel Etkileşim ve Çocukluk Dönemi Oyunları” projesi hazırladıklarını bildirdi.

Çocuklarla özdeşleşen fakat son yıllarda isimleri bile hatırlanmakta güçlük çekilen oyunların zihinlerde yeniden yeşermesini hedeflediklerini belirten Budak, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında 3 öğretmen ve 5 öğrenci yarın İtalya’ya gidecek. Verona ve Bosco şehirlerinde 4. sınıf öğrencileriyle buluşan olan öğrencilerimiz yakar top, dokuz taş ve ev alma oyunlarını bu ülkedeki yaşıtlarına öğretecek. Amacımız, çocuklarımızın farklı kültürlerle tanışmalarını, kendi atalarının oyunlarını farklı kültürden olan yaşıtlarına öğretme, onların da oyunlarını öğrenme gururunu bir arada yaşatmaktır. Bu proje ile popüler Türk oyunlarından üç oyunun proje kapsamında tüm yönleriyle tanıtılması kararlaştırılmıştır. Ayrıca ev alma oyunu MEB tarafından 2013 yılında serbest etkinlik olarak müfredata alındı, bu çalışma projemize olumlu bir katkı sağlamıştır."

Proje koordinatörü İsmet Yürek de 24 bin avro destekli projede en önemli amacının öğrencileri unutulmaya yüz tutmuş oyunları yeniden öğrenerek bilgisayara bağımlı olmalarından kurtarmak olduğunu söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.