banner

Bir çocuğun başarılı olacağını nasıl anlarız?




Özgür Bolat, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü yazısında bir çocukta dört motivasyon kaynağının olduğunu testlerle bunun keşfedileceğini belirtti.  İdrak motivasyonu yüksek olan çocukların bilime, güç motivasyonu yüksek olanların liderlik/yöneticiliğe, mükemmellik motivasyonu yüksek olan çocukların da güçlü olduğu alana yönlendirilebileceğini yazdı.

öğrenci sınıf

Özgür Bolat, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü yazısında bir çocukta dört motivasyon kaynağının olduğunu testlerle bu motivasyon kaynaklarının keşfedileceğini belirtti. Bolat, bu motivasyon kaynaklarına göre çocuklara destek verebilir ve yönlendirme yapılabileceğini ifade etti. Motivasyonla ilgili örnek de verdiği yazısına İdrak motivasyonu yüksek olanı bilime, güç motivasyonu yüksek olanı liderlik/yöneticiliğe, mükemmellik motivasyonu yüksek olan çocukların da güçlü olduğu alana yönlendirilebileceğini yazdı.

Özgür Bolat’ın Hürriyet Gazetesi’nde bugün yayınlanan “Bir çocuğun başarılı olacağını nasıl anlarız?" adlı yazısı;

Bir çocuğun başarılı olacağını nasıl anlarız?

Ailelerin kafasında her zaman bir soru var: çocuğum başarılı olur mu?

Acaba hangi çocuk başarılı olur? Hangisi liderlik yapar? Bir çocuğun başarılı olup olmayacağını önceden kestirebilir miyiz?

Başarıyı belirleyen çok etken var ama ana etken her zaman motivasyon.

Yani, çocuk başarılı olmak istiyor mu? İstiyorsa, neden? Başarılı olmak isteyen çocuk hırslı oluyor. Hırsı yaratan dört ana motivasyon türü var.

İlişki ihtiyacı

Motivasyon kaynağı onaylanmak olabilir.

Bu kişiler için asıl amaç ilişkilerini iyi tutmak. Çatışmayı sevmezler. Yalnız kalma korkuları vardır. Aidiyet hissetme ihtiyaçları yüksektir.

Yazının devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.