banner

Üniversitede ‘nikahlı’ yurt protestosu




Eskişehir'de bir grup öğrenci, YURTKUR'un, evli öğrencilerin aldığı öğrenim kredisinin karşılıksız bursa dönüştürülmesi ve bu öğrencilerden yurt ücreti alınmaması için yürütülen çalışmayı temsili toplu nikah töreniyle protesto etti

Eskişehir'de bir grup öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün, evli öğrencilerin aldığı öğrenim kredisini karşılıksız bursa dönüştürmek ve bu öğrencilerin yurtlarda ücret ödemeden kalmasına yönelik yürütüğü çalışmayı "toplu nikah töreni" şeklindeki tiyatro gösterisiyle protesto etti.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantini önünde, öğrenci kollektifleri adına bir grubun gerçekleştirdiği gösteride, kendi aralarından seçtikleri temsili gelin ve damatı alkışlarla karşıladı. 

"Kredi borcumuz silinsin diye evleniyoruz" sloganıyla düzenlenen oyunda hazırlanan nikah masasına oturan öğrencilerin temsili nikahını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesini takarak, taklit eden bir başka öğrenci kıydı. 

Öğrencilerin nikah şahitleri ise temsili olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın oldu.

Törenin ardından yapılan takı töreninde öğrencilere toplu ulaşımda kullanılan bilet ile maske ve baret takıldı. 

Daha sonra halay çeken öğrenciler, dağıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.