banner

Üniversite öğrencileri ulaşım sistemini protesto etti




Manisa-Menemen karayolunun 14. kilometresinde önceki gün yoldan çıkan midibüsün devrilmesi sonucu 1 öğrencinin ölümü, 16 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan trafik kazasının ardından Celal Bayar üniversitesi (CBÜ) öğrencileri, ulaşım sistemini protesto etti.

celal bayar üniversitesi ulaşım protestoÖğrenciler kazanın meydana geldiği yolda bariyerlere pankart asıp, CBÜ Muradiye Yerleşkesi önünde basın açıklaması yaptı. Gruba kazada hayatını kaybeden Seher Dayı'nın (18) annesi Ayşe ve ablası Bahar Dayı da katılarak destek verdi.

Üst geçitteki bariyerlerin üzerine "Ulaşım sistemi denetlensin", "Öğrenci 2 lira değildir", "İnsan hayatına değer ver" yazılı dövizler asan öğrenciler adına açıklama yapan CBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç, kazanın göz göre göre geldiğini savunarak, şöyle konuştu:

"Yıllardır süre gelen Muradiye ve Yağcılar Koooperatifi'nin öğrencilere yaşattığı sıkıntılar hala giderilmemiş, maalesef eğitimsiz, bilgisiz ve sorumsuz şoförlerin kullandığı dolmuşlara öğrenciler mecbur bırakılmıştır. Öğrenciyi para kaynağı olarak gören, daha fazla yolcu nasıl alırım diye yapmadığı oyun kalmayan şoförler, oy kaygısında olup da bu sorunlara çözüm bulmayan idareciler ve siyasiler bu kazanın ve can kaybının birebir muhataplarıdır."

Muradiye Kampüs köprülü kavşağının 90 derecelik keskin bir viraja sahip olduğuna ve hiçbir uyarı levhası bulunmadığına işaret eden Genç, "Bu kadar düzensiz ve projesiz yapılan bir kavşak ile aşırı hız kullanan sorumsuz bir şoför kaza meydana getirmiş 18 yaşında gencecik bir kardeşimizi kaybetmemize neden olmuşlardır. Yetkililerden isteğimiz köprülü kavşağın derhal düzenlenmesi ve Muradiye - Yağcılar Kooperatifleri'nin denetlenmesi ve gereken tüm önlemlerin alınmasıdır" dedi.

Genç, raylı sistem ulaşımının Muradiye kampüsüne kadar uzatılmasını ve bu süreç tamamlanana kadar büyükşehir belediyesinin otobüsleriyle öğrencileri güvenli, konforlu ve uygun fiyatlı taşımasını istediklerini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.