banner

Milli Eğitim Bakanı’ndan dershane açıklaması




Milli Eğitim Bakanı Avcı, dersahanelerin kapatlmasıyla ilgili açıklama yaptı. Avcı, "Ya özel okula dönüşecekler ya da iki yıl içinde açık lise olacaklar. Takviye kurslar da yeniden uygulamaya konulacak" diye konuştu.  Dershane öğretmeni özel okula dönüşünce de görevini sürdürecek. Kapanan dershanenin öğretmeni de milli eğitimin sistemine entegre edilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşam saatlerinde iki ayrı kanalda katıldığı canlı yayınlarda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Avcı'nın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Veliler, öğrenciler, öğretmenler, çalışanlar endişe etmesin. Okullardaki ve halkeğitimdeki kurslar devam edecek. İngilizce kursları ve sürücü kursları devam edecek. Dershane öğretmeni özel okula dönüşünce de görevini sürdürecek. Kapanan dershanenin öğretmeni de milli eğitimin sistemine entegre edilecek. Talim Terbiye Kurulu çok önemli bir birimdir. Orasıyla ilgili düzenlemeler yapıyoruz. Daha etkin olabilmesi için, özenli bir sistem için çalışmalar yapıyoruz. Velilerimiz endişe etmesinler, öğretmenlerimiz endişe etmesinler, öğrencilerimiz, dershane çalışanlarımız endişe etmesinler, hiç kimse mağdur edilmeyecek. Milli Eğitim sisteminin içerisinde bir üst eğitim kurumuna hazırlayan herhangi bir kurum olmayacak. Yabancı dil kursları, sürücü kursları devam edecek. 2014-2015 eğitim öğretim sisteminde deshaneler olmayacak."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.