banner

2013 ALES Sonbahar Dönemi sonuçları açıklandı




Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES) sonuçları açıklandı. ALES Sonbahar Dönemi’ne 274 bin 324 aday girdi.

ALES 2013 ÖSYM sınav sonuç sayfası erişime açıldı

ALES sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı Sonbahar Dönemi (ALES) soru ve cevapları ile sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde erişime açıldı. Adaylar ALES sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

17 Kasım 2013 tarihinde yapılan ALES Sonbahar Dönemi Sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

309 bin 655 adayın başvuru yaptığı ALES Sonbahar Dönemi sınavına 274 bin 324 aday girdi. 35 bin 331 aday sınava girmedi ve 188 adayın sınavı geçersiz sayıldı.

ÖSYM’den yapılan açıklama;

Sınav sonuçları 22 Kasım 2013 tarihinde saat 17.15’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır.

Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere ve sınav sorularının %10’undan oluşturulan Temel Soru Kitapçığı’na aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.