banner

11 yılda 407 bin 469 öğretmen ataması yapıldı




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "11 yıl içinde atamasını yaptığımız öğretmen sayısı 407 bin 469'dur. Bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayımız 810 bin kişiye ulaştı. Şu andaki öğretmenlerin yarından fazlasının atamasını biz gerçekleştirdik" dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, pazar günü Trabzon'da öğretmenler ile biraraya gelerek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladıklarını anımsattı. Erdoğan, bütün öğretmenlerin bugününü yeniden kutlayarak, başarılar diledi.

Başbakan Erdoğan, medeniyet ve tarihlerinin, ilme, öğrenmeye ve öğretmeye verdiği değer mucibince  öğretmenlerini yılda bir hatırlayan değil, öğretmenini adeta ailenin ferdi olarak gören bir toplum olduklarını belirtti. Erdoğan, 11 yıl boyunca eğitimi en öncelikli gündem maddesi yaparken, eğitimin vazgeçilmez unsuru olan öğretmenleri de hep baştacı yaptıklarını söyledi.

11 yıl içinde 407 bin 469 öğretmenin atamasını yaptıklarını bildiren Erdoğan, bu atamalarla birlikte toplam öğretmen sayısının 810 bin kişiye ulaştığını kaydetti. Şu andaki öğretmenlerin yarıdan fazlasının atamalarını kendilerinin gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, bin 312 engelli ve 651 milli sporcunun da öğretmen olarak atanmasını sağladıklarını vurguladı. 

Erdoğan, öğretmenlerin özlük haklarında da çok önemli iyileştirmeler yaptıklarına işaret ederek, "Örneğin 2002'de mesleğe yeni başlamış, bekar ve ek ders ücreti almayan bir öğretmenimizin eline 470 lira geçiyordu. Bu rakam Temmuz itibariyle, bizim dönemimizde bin 894 liraya yükseldi. 1 Ocak'tan itibaren mesleğe yeni başlamış, bekar ve ek ders ücreti almayan öğretmenimiz 2 bin 81 lira alacak. 11 yılda sadece bu şartlardaki öğretmenimize yaptığımız zam oranı yüzde 373. İnşallah Türkiye'nin şartları iyileştikçe, imkanları artıkça bunu en önce, eğitime, en önce öğretmenlerimize yansıtmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.