banner

Yılın öğretmeninden Başbakan’a mektup




Şırnak'ta yılın öğretmeni seçilen Pınar Demiray, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra döndüğü Silopi Çukurca köyündeki okulunda çiçeklerle karşılandı. Demiray Başbakan Erdoğan ile görüşemediğini ancak kendisine mektup yazdığını söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yılın öğretmeni seçilen Pınar Demiray, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuğu olduktan sonra görev yaptığı okuluna döndü. Cumhurbaşkanı Gül'ün 81 ilden gelen öğretmenleri tebrik ettiğini söyleyen Demiray, şöyle konuştu:

"Bireysel olarak çok fazla zamanımız olamadı. Yani çok fazla konuşamadık ama benden başarılarımın devamını getirmemi istedi. Destek olacağını dile getirdi. Bizi Çankaya Köşkü’ne konuk ederek şereflendirdi, çok onur duyduk."

Başbakan’a mektup

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşme fırsatı bulduğunu söyleyen Demiray, Başbakan Erdoğan ile görüşmeyi çok istediğini ama bunun olmadığını dile getirdi. Demiray, şöyle devam etti:

"Başbakan'a sunulmak üzere özel yazdığım mektubu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'a teslim ettim. Kendisi de mektubu Başbakan Erdoğan'a ileteceğini söyledi. Başbakanımız bu mektubu okursa ve bana dönüş yaparsa mektubun içeriğini açıklayacağım. Buradaki halka bir şeyler yapmak istiyorum, özellikle doğu bölgesinin isminin güzel duyulmasını istiyorum. Süreç için olumlu şeyler düşünüyorum. Bunları dile getirdim. İnanıyorum ki hepimiz el birliğiyle doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle birlik olursak, çok güzel şeylere imza atacağız. Samimi bir mektuptu. Başbakan Erdoğan bu mektubu okuduğunda açıklama yapacağım."

Ankara’da Şırnak'ı temsil etmekten büyük onur ve gurur duyduğunu anlatan Demiray, bu başarıları kazanmasındaki en büyük etkenin çocukların kendisine güveni ve sevgisi olduğunu söyledi. Demiray, "Onlar hiçbir zaman beni yalnız bırakmadı. Antrenmanlarıma katılıp sürekli beni destekledi. Kendi aralarında para toplamaya kalkıştı” dedi.

Öğretmenlerini sınıfta çiçeklerle karşılayan öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyelerini de verme fırsatı buldu. Duygularını anlatan öğrenciler öğretmenlerinin başarısından büyük sevinç duyduklarını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.