banner

Türkiye için tarihi gün




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 16 Aralık'ta AB'ye vize serbestliği sürecinin resmen Ankara'da başlayacağını ve geri kabul anlaşmasının imzalanacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB ile Türkiye arasında vize serbestliği diyaloğu görüşmelerinin ve geri kabul anlaşmasının imzalanmasına karar verildiğini bildirdi. 

Davutoğlu, 16 Aralık'ta vize serbestliği sürecinin resmen Ankara'da başlayacağını ve geri kabul anlaşmasının imzalanacağını söyledi.

Brüksel'de temaslarda bulunan Davutoğlu, AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström ve genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Bugün burada Türk halkı ve AB için tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Türkiye ve AB'nin uzun çabalarından sonra vize serbestliği diyaloğu görüşmelerinin başlaması ve geri kabul anlaşmasının imzalanması konusunda mutabık kaldık" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 16 Aralık'ta vize serbestliği sürecinin Ankara'da resmen başlayacağını ve geri kabul anlaşmasının imzalanacağını söyledi.

Füle ve Malmström'e sürece katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, 16 Aralık'ta başlayacak vize serbestliği diyaloğunun mümkün olduğunca çabuk sonuca ulaşmasını ümit ettiklerini kaydetti.

 

 

 

 


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.